Sport

2013.08.21. 12:35

Hetedszer fociztak az öregfiúk

Körmend - A házigazda Körmend győzelmével ért véget a 7. Hulló Csillagok elnevezésű nemzetközi, öregfiúknak kiírt labdarúgótorna.

Tóth Gábor

A Kék Üstökös SE már a hetedik alkalommal rendezte meg a Hulló Csillagok labdarúgótornát kedden, a nemzeti ünnepen. A 7+1 fős öregfiúkcsapatok 1x15 perces meccseket játszottak a Körmendi FC műfüves pályáján. A hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő tornát két csoportra osztva 11 csapat kezdte az IPA Bratislava néven futó pozsonyi együttes tette nemzetközivé a tornát.

Az zöld csoport küzdelmeit a házigazda Körmend nyerte, másodikként a Delphi Hungary zárt. A kék csoportban a KLSE Rum Takarék bizonyult a legjobbnak, a Lenti-Bárszentmihályfa lett a második. A továbbjutók az elődöntőkkel folytatták. A Körmend 2-1-re győzte le Lentit. A másik ágon a KLSE megszenvedettt a Delphivel, a rendes játékidő ugyanis 0-0-s eredménnyel zárult, végül büntetőkkel 3-1-re nyert a KLSE. A bronzmérkőzésen a Delphi magabiztosan diadalmaskodott (3-0). A finálé nagy csatát hozott, a rendes játékidőben nem esett gól, következtek a büntetők. a házigazda célzott jobban, 3-1 arányban nyert.

A tornagyőztes házigazda, a Körmendi öregfiúk focicsapata. Fotó: ifj. Baranyai Sándor

A torna végeredménye: 1. Körmendi öregfiúk (Sály Frigyes, Kalamár Zoltán, Elekes Zoltán, Korán Zoltán, Varga Zoltán, Tompa Róbert, Kovátsik Gyula, Buti Tibor, Lengyel János, Zsebe Ferenc, Budai József), 2. KLSE Rum Takarék, 3. Delphy Hungary, 4. Lenti-Bárszentmihályfa, 5. Ipa Bratislava, Katafa öregfiúk, Luce Innocente, Haverok Vasvár, Honvéd Sé, Ölbő öregfiúk, Veltelini FC.Különdíjasok, legjobb játékos: Jáger László (KLSE). Legjobb kapus: Sály Frigyes (Körmend). Gólkirály: Lengyel Miklós (KLSE). Németh László Pafu" díj: Waner Rudolf (Vasvár). Legidősebb játékos: Kovátsik Gyula (63 év, Körmend).

A tornára közel 130 játékost neveztek be, és komoly érdeklődés övezte a mérkőzéseket. A sztárvendég a korábbi Vasas-futballista, a volt válogatott, magyar bajnok Aranyos Imre volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!