Sport

2013.08.04. 07:16

Már szerelik Kiss Norbert összetört kamionját

Budapest - Amint hazaérkezett Oroszországból az OXXO Energy Truck Race Team csapata, azonnal megkezdte a szombathelyi Kiss Norbert összetört kamionjának szétszerelését.

Horváth Erika

Mint ismert, múlt vasárnap, a kamion Európa-bajnokság szmolenszki futamán egy másik kamion összetörte a vétlen Kiss Norbert kamionját.

– Az előzetes helyszíni felméréshez képest nagy negatív meglepetés nem ért minket – mondta Bakó Csaba versenymérnök. – Az eddigiek alapján elhajlott a hátsó híd, ami helyett újat kell vásárolnunk. Ilyenkor egy teljesen „meztelen” hídtestet kapunk, azaz a rugólevelet, a féknyeregtartót, a lengéscsillapító bekötését, tehát minden apróságot magunknak kell felszerelnünk, mivel ezek teljesen eltérnek a gyárilag használtaktól. Eltörtek a hátsó rugók is, ezeket is cseréljük. Az alvázon található rugótartók is olyan mértékben deformálódtak, hogy egyszerűbb – és biztonságosabb – helyettük újat gyártatnunk. Ugyanígy elővigyázatosságból a hátsó féknyergeket is cseréljük, mert a jobb oldali elég nagy ütést kapott. A féltengelyek szintén cserére szorulnak. Az alváz is deformálódott, szerencsére javítható mértékben, így azt helyreállítva megkezdődhet az összeszerelés. Az üzemanyagtank, bár nem lyukadt ki, látható rajta egy kisebb horpadás, így azt is megfoltozzuk. A váltó, a differenciálmű és az alváz egészének átvizsgálása még hátra van, reméljük, ezeknél nem találunk komoly meghibásodást.

A csapat a következő, augusztus 31-ei futamra – amelyet a csehországi Most városában rendeznek – újra versenyzésre alkalmassá akarja tenni Norbi kamionját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!