Sport

2013.08.27. 16:25

Megjött Brothers, készen van a Falco KC kerete

Készen van a Falco KC Szombathely 2013/2014-es szezonra készülő A-csoportos kosárcsapatának a kerete. Megérkezett ugyanis a sárga-feketék harmadik légiósa, Darien Brothers is.

Németh András

A 22 éves, 190 cm magas amerikai kosaras a Richmond egyetemen végzett: a 2012/13-as szezonban 32 meccsen 14,5 pontot, 2,5 lepattanót, 1,3 gólpasszt átlagolt. Az idei lesz az első profi szezonja. Darien Brothers hétfőn kezdte meg háromhetes próbaidejét. 

– Bevallom, korábban sokat nem tudtam Magyarországról, ám amint befutott a Falco ajánlata, egyből tájékozódtam – árulta el Darien Brothers. – Az ország szép, érdekes, élhető, az itt játszó honfitársaimtól pedig tudom, hogy a bajnokság erős és egyre fejlődik. Igyekeztem olyan csapatot választani első profi klubomnak, ahol sokat játszhatok, fejlődhetek és rendezett körülmények várnak, ahol minőségi szakmai munka zajlik. Ez itt Szombathelyen mind adott. Örülök a szurkolóknak is – nem szeretek üres lelátók előtt játszani. A társak egyből befogadtak, mindenki barátságos. Igyekszem úgy teljesíteni, hogy hasznára legyek a csapatnak. A nyáron nem álltam le, edzésben maradtam, tehát fizikai lemaradásom nincs, nem okoz gondot felvenni a munkatempót. Bízom benne, hogy sikeres szezon előtt állok új csapatommal.

Darien Brothers már együtt izzad a társaival a Falco edzésén (Fotó: Kiss Teodóra)


– Jól haladunk a munkával, igaz, vannak problémáink is – árulta el Bencze Tamás, a Falco KC Szombathely trénere. – Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Harazin Tamásnak lágyéksérve van, és elképzelhető, hogy műteni kell. Ebben az esetben rá csak október közepétől számíthatok. Ahogyan a térdsérüléséből lábadozó, egyéni edzéseket már végző Váradi Benedekre is.

Posztjukon mindketten első számú cserének számítanak, ezért a bajnokság elején meg fogjuk érezni a hiányukat. De megoldjuk: kisebb rotációval dolgozunk, nagyobb szerep, felelősség hárul a többiekre. A lényeg azonban az, hogy a keret készen van, elég időnk lesz együtt dolgozni, ami mindenképpen biztató. Brothers atletikus játékos, gyors, jól dob, remekül védekezik. A háromhetes próbaidő alatt nem a tudásáról kell meggyőznie, hiszen az világos, hogy jó játékos, hanem arra vagyok kíváncsi, hogy a stílusa passzol-e a csapathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!