Sport

2013.08.01. 15:34

Sorsoltak a junior vízilabda vb-re

Augusztus 12–18-án a vasi megyeszékhely, a Tófürdő ad otthont a junior vízilabda világbajnokságnak. Tizenhat ország csapata száll medencébe.

Tóth Gábor

A barcelonai vizes vb befejezését követően a világ legjobb 16 csapatának férfi junior vízilabdázói ugranak a Tófürdő medencéjébe. A 2000 fős lelátó építése hamarosan megkezdődik, és lassan érkeznek az öltözőként, versenyirodaként szolgáló konténerek is. A mérkőzésekre a belépés ingyenes lesz, aki csak szurkolni szeretne, de fürödni nem, az a Bartók Béla körút, Kenderesi út sarkán található parkoló felől közelítheti meg a medencét.

 

A nemrégiben Szombathelyen járt olasz U20-as válogatott a junior vb-n csoporttársa lesz a magyar együttesnek (Fotó: Szendi Péter)



Természetesen a Tófürdő a vb ideje alatt nyitva tart, a kalandmedencék, csúszdák, gyermekmedencék, és a sportpályák zavartalanul üzemelnek. Azok, akik megváltják belépőjegyüket a strandra, szintén felülhetnek a tribünre. A Horkai György szövetségi kapitány vezette korosztályos magyar csapat legutóbb Zárgábban diadalmaskodott egy nemzetközi felkészülési tornán. Ott is összecsaptak a legutóbbi korosztályos Eb-n aranyérmes olasz csapattal, akárcsak azt megelőzően a szombathelyi Savaria Kupán.

Nos, a sorsolás úgy hozta, hogy a két csapat egy csoportba került Kanada és Kolumbia társaságában. Csoportbeosztások, A-csoport: Olaszország, Magyarország, Kanada, Kolumbia. B-csoport: Szerbia, Brazília, Dél-Afrika, Új-Zéland. C-csoport: Spanyolország, Oroszország, Egyesült Államok, Szlovákia. D-csoport: Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán, Japán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!