Sport

2013.08.22. 17:21

Stieber futballozik, a Fürth menetel

Eddig hibátlan a labdarúgó német másodosztályban a Greuther Fürth. Stieber Zoltán hétről hétre megbízható futballal járul hozzá csapata meneteléséhez.

Tóth Gábor

Remekül kezdte a Stieber Zoltánt is a soraiban tudó Greuther Fürth a másodosztályú német labdarúgó-bajnokságot. Az élvonalból tavaly kiesett gárda az első négy játéknapot négy győzelemmel tudta le, egyetlen hibátlan csapatként vezeti a tabellát – és a kupasorozat első fordulóján is sikerrel jutott túl. A 24 éves, kétszeres válogatott Stieber mind a négy bajnokit végigjátszotta, kulcsszerepet vállal a Fürth eddigi remeklésében.

– Bevallom, engem is meglepett az eddigi remeklésünk. A nyáron ugyanis nagy volt a játékosmozgás, szinte új csapatot építünk, ráadásul nagyon fiatal a társaság – árulta el Stieber Zoltán.

Stieber Zoltán a társak ölelésében. A Fürthnél mindenki boldog (Fotó: www.greuther-fuert.de)

– Igaz, a felkészülési időszakban már mutatkoztak biztató jelek, hiszen mind a hét edzőmeccsünket megnyertük. Egyébként a teljesítményünkkel, a játékunkkal nem voltam igazán elégedett az elmúlt hetekben, de hát az eredmények jöttek – és ez a legfontosabb. Élvezem a játékot, élvezem a szakmai stáb, a társak bizalmát, örülök, hogy fontos láncszeme vagyok a csapatnak. Öt hónap kihagyás van mögöttem, még nem vagyok százszázalékos állapotban, de egyre jobb formába lendülök, jó úton járok – elsősorban a gól hiányzik a játékomból. A nyáron azért sem váltottam klubot, mert nyugalomra, bizalomra, játéklehetőségre vágytam. Tudtam, hogy egy teljes szezont végig kell játszanom. És azt is tudtam, hogy erre Fürthben lesz lehetőségem. Ráadásul a csapat stílusa is passzol hozzám, igyekszünk ugyanis játszani, próbáljuk felhozni a labdát, felépíteni a támadásokat. Rám a pontrúgásoknál is fontos szerep hárul – eddig például két általam elvégzett szöglet zárult góllal –, de sok akció van kihegyezve az én beadásomra. Alapvetően a bal szélen játszom, ám sokszor vezényelnek át a jobb oldalra is. Tudom, hogy meglepő, de nem kimondott cél a feljutás. Ott kell lennünk az élbolyban, de elsősorban a csapatépítés a cél, a vezetők ugyanis hosszú távra terveznek ezzel a fiatal csapattal. A tavalyi kiesés ellenére a légkör nagyon nyugodt, profi. A szurkolók is kitartanak mellettünk, 13-15 ezer néző előtt futballozunk hazai pályán – ha jól tudom kilencezer bérlet talált gazdára. Egyelőre nem tudom belőni, hogy hol a helyünk ebben a rendkívül erős, patinás kluboktól hemzsegő Bundesliga II-es mezőnyben. Az azonban biztos, hogy a nevek és a költségvetés alapján nem nekünk kellene vezetni a tabellát. De hát mi rajtoltunk a legjobban, ami kellő önbizalommal vértez fel minket, és jelzi, hogy van potenciál a társaságban. Remek a hangulat az öltözőben, most nagyon együtt van a csapat, és persze bizakodva várjuk a jó folytatást – zárta szavait az érezhetően elégedett Stieber Zoltán.

 

Király Gábor is elégedett lehet

Király Gábornak sincs oka a panaszra. A 37 esztendős, 89-szeres válogatott kapus csapata, az 1860 München a szezonnyitót még elbukta, azóta viszont háromszor nyert zsinórban. Így a 18 csapatot felvonultató Bundesliga II-es tabella harmadik helyéről várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!