Sport

2013.09.29. 16:15

A helyettes is megsérült a BC Körmendnél

Fürstenfeld, Körmend - Egy ponttal kikapott a BC Körmend kosárlabdacsapata fürstenfeldi edzőmeccsén, ahol az új centerjelölt, Kolarevics megsérült. Rakocsevics viszont – akinek a helyére érkezett – a hírek szerint lassan elkezdhet edzeni.

Horváth Erika

Fürstenfeld Panthers–BC Körmend 88-87 (25-28, 21-20, 18-23, 24-16)

Fürstenfeld, férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés.

Körmend: Moore 16/3, Fears 12, Ferencz 20/12, Török 17, Grebenár 4. Csere: Sömenek 3/3, Kusnyer 3/3, Kolarevics 6, Kutasi 1, Sonyák 2, Fodor G. 2. Farkas 1. Edző: Hencsey Tamás.

Zsarko Rakocsevics hamarosan elkezdheti az edzéseket. Fotó: Szendi Péter

A bajnoki felkészülés hajrájában, ausztriai edzőmérkőzésén nem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani a Körmend, mint a két héttel ezelőtti Mogyorósy emléktornán. Akkor 19 pontos vasi siker született, most a több sebből vérző alakulat egy ponttal alulmaradt.

– Két hete sokkal jobbak voltunk védekezésben és támadásban is. Sajnos a védekezésünkben még mindig nincs kellő agresszivitás – összegzett Hencsey Tamás, a körmendiek vezetőedzője, aki szintén nincs topon, már ami a hangulatát illeti. Hiszen ahhoz képest, hogy augusztus elején úgy tűnt, kész a csapat, a bajnoki rajthoz közeledve csak sokasodnak a gondok. Leginkább a centerposzton. – Szerettük volna a Rakocsevics pótlására érkezett Kolarevicset kipróbálni, de néhány perc után kézsérülést szenvedett – folytatta Hencsey Tamás. – Grebenár Péter az arc-sérülése miatt maszkban játszik, de láthatóan félti magát. A sok ütközéssel tarkított meccsen kapott is egyet a fejére. Török Rolland, akit a 4-es posztra szántunk, mindeddig csak 5-ösben játszott. Sok a gondunk, és sajnos, merthogy mindig újra kell kezdeni a játékok tanulását, egy kicsit megtört a lendületünk. Az új játékos miatt szerettem volna még egy edzőmeccset a szombati, jászberényi rajt előtt, de csak akkor lenne értelme, ha a rendelkezésünkre tud állni. Majd hétfőn kiderül.

Közben a BC Körmend vezetése információkat osztott meg szurkolóival a belgyógyászati problémája miatt a kórházat is megjárt Zsarko Rakocsevics állapotáról. A közlemény szerint a montenegrói center gyógyszeres kúrákon esett át, orvosai szerint állapota megfelelő étkezéssel, diétával tartható, péntektől óvatosan megkezdheti a munkát is. Fizikális lemaradását három héten belül behozhatja. A teljes felépüléséig tartó időszakra hívták Körmendre a szlovén Gregor Kolarevicset. De minden eshetőségre gondolva: „Klubunk tárgyal Zsarko Rakocseviccsel arról, hogy szerződésébe bevegyük azt az opciót, hogyha korábbi betegsége kiújulna, akkor a kontraktust felbonthassuk. Azt is rögzíteni szeretnénk, hogy a pótlására érkezett játékos költségeit az ő szerződésének a terhére fizetjük ki, amíg teljes értékű munkát nem tud végezni. A játékos abszolút partnerként áll a tárgyalásokhoz, valamennyien abban bízunk, hogy mihamarabb élesben is a csapat rendelkezésére tud majd állni" – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!