Sport

2013.09.30. 14:20

VSA: A rutintalanságon nem tudtak átlépni

Közel volt első NB I-es játszmája megnyeréséhez a Vasi Sport Akadémia újonc női röplabdacsapata, de a rutintalanság a kaposváriak malmára hajtotta a vizet.

Horváth Erika

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem Vasi Sport Akadémia 3-0 (16, 19, 22)
Kaposvár, 300 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette:
ifj. Szabó, Vígh.
Diamant: Tobak, RÁK, Stirt, Szívós, PINTÉR, Harmath. Csere: Csitári (libero), Ihász, Récsei, Duduka. Edző: Oláh János.
VSA: TAKÁCS, Bodovics, Simon J., Kiss B., MOHL-BENESÓCZKY, Sipos L. Csere: Sipos V. (liberó), Varga N., Gőczi, Bokor, Mikos. Edző: Mucsi Péter.

Az első két pontot a szombathelyiek szerezték, de 4-3-nál átvette a vezetést és a játék irányítását a Pintér Zsanett vezérelte kaposvári csapat (25-16). Szorosan kezdődött a második játszma, 9-11-nél még a vasiaknál volt az előny. A szett közepétől azonban fordított, öt ponttal elhúzott a kaposvári gárda, és előnyét meg is tartotta (25-19). A legnagyobb csatát a harmadik szett hozta. Az elején három ponttal elléptek a vasiak, aztán a somogyiak kerültek előnybe. Az első, aztán a második technikai szünet után is át tudta venni a vezetést a vendégcsapat, és elsősorban Takács Dorotinak és Mohl-Benesóczky Annának köszönhetően hárompontos fórral érkezett a végjátékba (19-22). Ott viszont megremegtek a kezek, és rutintalansága miatt 70 perces küzdelem után megintcsak alulmaradt a VSA (25-22).

Oláh János: Sajnos nem tudtunk igazán felpörögni erre a mérkőzésre, de örülök annak, hogy megszereztük mindhárom pontot.

Mucsi Péter: Egyre jobban játékba lendülünk, tisztességgel helytálltunk a jó erőkből álló Kaposvár otthonában. A harmadik játszmát nagyobb rutinnal meg is nyerhettük volna. Dolgozunk tovább, a sok munkának hamarosan meglesz a gyümölcse.

Junior: 3:2 (-21, 16, -11, 12, -19).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!