Sport

2013.09.26. 14:10

Aligátor-bravúr Andorrában

Remekül szerepeltek a Dominó-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület csapatai az Andorrában rendezett korosztályos nemzetközi vízilabdatornán.

Tóth Gábor

Rangos nemzetközi korosztályos vízilabdatornán járt az andorrai miniállamban a Dominó-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület. A szombathelyiek az 1998/1999-ben, valamint a 2000/2001-ben született gyerekeket felvonultató csapatukkal vettek részt a négynapos erőpróbán. Mindkét korcsoportban 16 csapat indult, zömében spanyol, olasz és görög együttesek alkották a mezőnyt. A magyar színeket egyedül az AVUS képviselte. A szombathelyiek az elmúlt évek remek eredményeinek, illetve az egyre erősödő nemzetközi kapcsolataiknak köszönhetően kaptak meghívást a tornára. És ha már ott voltak, akkor meg is lepték a mezőnyt. Az Ocsovai Nicolas által irányított fiatalabb gárda általános meglepetésre bajnoki címet szerzett, míg a Plézer János edzette idősebb csapat éppen hogy lecsúszott a dobogóról.

A szervezésről és a fiúk teljesítményéről is csak felsőfokon beszélhetek kezdte az értékelést Juhász Tibor, a Dominó-Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület stratégiai tanácsadója, az andorrai delegáció vezetője. Festői környezetben, remek körülmények között szállásoltak el minket. Egy olyan uszodában edzettünk, játszottunk, ahol rendszeres vendég a spanyol válogatott. A lelátón rendre 1000 1500 néző ült. A szervezők figyeltek a legapróbb részletekere is az aranyérmek átadásakor például felhangzott a himnusz. A fiúk remekül álltak a tornához, tudták, hogy nemcsak Szombathely városát, hanem Magyarországot, a magyar vízilabdát is képviselik. Ennek megfelelően mindent kiadtak magukból, szép eredményeket értek el. Ezek pedig ugye azt sejtetik, hogy remek az utánpótlásképzés Szombathelyen. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, többek között a honi szövetség is gratulált. És már most meghívást kaptunk a jövő évi tornára.


A Dominó–Aligátor Vízlabda Utánpótlás Sportegyesület andorrai delegációja. Játékosok, edzők (Fotó: Cseh Gábor)

 

Eredmények, 2000/2001-es korosztály, csoportkör: AVUS -Molins de Rei (spanyol) 13-7, AVUS- Leioa (spanyol) 12-4, AVUS -Latina Pallanuoto (olasz) 10-1. Negyeddöntő: AVUS- Sant Andreu (spanyol) 10-5. Elődöntő: AVUS- Nireas Geraka (görög) 9-8. Döntő: AVUS -Terrassa (spanyol) 11-7. 1998-1999-es korosztály, csoportkör: AVUS- Catalunya (spanyol) 11-5, AVUS -Sant Feliu (spanyol) 10-4, AVUS -Verona (olasz) 19-1. Negyeddöntő: AVUS -Molins de Rei (spanyol) 9-7. Elődöntő: AVUS- Terrassa (spanyol) 4-12. 3. helyért: AVUS -Aragonesa (spanyol) 8-9.

Három szombathelyi játékos - Ekler Bendegúz (2000/2001), Rádli Rajmund (2000/2001), Juhász Máté Tibor (1998/1999) - is bekerült az All-Star csapatba.

Névsor, 1998/1999: Kovács Barnabás, Cseke Ádám, Hajmási András, Sulyok Áron, Úr Valér, Szabados József, Pődör Bence, Juhász Máté, Doma Péter, Czubor Olivér, Polcsik Máté, Horváth Máté, Horváth Ákos játékosok, Plézer János, Stojadinov Nikola edzők. 2000/2001: Sipos Benjamin, Rádli Rajmund, Varga Zsolt, Ekler Bendegúz, Tiborc Patrik, Sági Benjamin, Márkus Tamás, Csákváry Bence, Takács Máté, Homolya Tibor, Landherr Csongor, Galambos Gergely, Baranyai Ákos, Tátrai Norbert Soma játékosok, Ocsovai Nicolas edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!