Sport

2013.09.05. 18:15

Bemutatkozásként körmendi győzelem

Hullámzó, de néha látványos játékkal megnyerte első edzőmérkőzését a Körmend, amelyben az új játékosok jól mutatkoztak be.

Vas Népe

BC Körmend -Self Motivated Athletic Agency (SMAA) Team 92-78 (24-21, 26-21, 23-11, 20-25)
Körmend, 400 néző, felkészülési férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Tóth, Magyari.
Körmend: Fears 11/3, Moore 14/6, Ferencz 13/9, Farkas 11, Rakocsevics 10. Csere: Török 18, Kutasi 3, Fodor , Sonyák 5/3, Kusnyer 3, Sömenek 4, Kocsis . Edző: Hencsey Tamás

Öt nap alatt negyedik mérkőzését játszotta az Amerikából szerződés reményében Magyarországra érkezett játékosok csapata. A vendégek ennek ellenére nem tűntek fásultnak. Ugyanakkor nyolcan vették fel a versenyt a körmendiekkel, akik még akkor sem voltak kevesen, ha Grebenár Péter egy húzódás miatt óvatosságból inkább kímélte sérült lábát. Mezőnyben ugyanis feltűnt egy újabb amerikai próbajátékos. A 27 éves, 196 centiméter magas E. J. Kusnyer még augusztus 23-án is meccset játszott Ausztráliában, az SEABL-bajnokságban, ahol 29 mérkőzésen 18,7 pont és 4,4 lepattanó volt az átlaga. A távolról jó dobó hátvéd a triplákat 40,5 százalékkal értékesítette, ami remek mutató. Az egy nappal korábban érkezett kosaras a második negyedben kapott lehetőséget, de egyelőre érződött rajta, hogy két napja érkezett a tengeren túlról.

A körmendiek próbajátékosai közül Jeremy Fears is biztatóan mutatkozott be a csapat első felkészülési mérkőzésén(Fotó: Szendi Péter)

A Körmend Zsarko Rakocsevics és Devon Moore révén pontosabban kezdett, el is húzott. De nem volt hátradőlős az első félidő, mert a sűrű cserék közepette a második negyed elején fordítottak a vendégek. Hencsey Tamás szavai és Farkas Attila 2+1-ei kellettek a fordításhoz. A védőlepattanókkal néha meggyűlt a piros-feketék gondja, támadásban viszont volt, hogy látványos akciók végén születtek pontok, amit tapssal honorált a játékra kiéhezett közönség. A harmadik negyedben gyors támadásokkal elhúzott és eldöntötte a mérkőzés sorsát a Körmend, amelyben a másik két új ember, Jeremy Fears és Török Rolland is biztató teljesítményt nyújtott.

Hencsey Tamás: - Kemény három és fél hét van a csapat mögött, ilyenkor nehéz az átállás. Gyakoroltuk már a támadást és a védekezést is, de még nem láttam vissza mindent, amit megbeszéltünk. Ugyanakkor a felkészülés jelenlegi fázisában a látottak teljesen rendben voltak.

A körmendiek legközelebb hétfőn (18.30) a Soproni MAFC vendégei lesznek. A két csapat rendes évi találkozóján volt játékosukra, Mogyorósy Szilárdra emlékeznek. Jövő hétvégén pedig Körmenden lesz a Mogyorósy emléktorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!