Sport

2013.09.17. 15:06

Gyakorolták az újraélesztést a Haladás futballistái

Szombathely – A hétfői edzés előtt újraélesztést tanultak a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának játékosai.

Pum András

Szombathelyen eddig több mint 11000 embert oktattak a mentőszolgálat munkatársai arra, mit tehetnek, ha a közelükben valakinek leáll a keringése. A program az önkormányzati cégekre vonatkozik, és miután a Szombathelyi Haladásban többségi tulajdonban bír a város, hétfőn benépesült a Rohonci úti tribün alatti VIP-terem. Vincze Attila, az Országos Mentőszolgálat Vas Megyei Mentőszervezet szombathelyi főápolója, valamint két kollégája mutatta meg a zöld-fehér játékosok számára, milyen egy szakszerű újraélesztés. A labdarúgók mellett a szakmai stáb tagjai először egy videófilmet néztek meg, miért életbevágóan fontos a újraélesztés, mikor van rá szükség. Ezután a próbababákon a mentők a játékosoknak is elmagyarázták az újraélesztés folyamatát, majd Halmosiék megmutatták, mit tanultak a tanfolyamon. Hír, hogy a Beitar Jerusalem által kinézett Guzmics Richárd nem lesz az izraeli csapat futballistája.

Radó (jobbról), Guzmics és Fehér gyakorolja az újraélesztést (Fotó: Unger Tamás)

– A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy egy bizonyos összegért egy évre kölcsönadnák Guzmicsot, plusz a Beitarnak – nyilván magasabb árért – később elővásárlási joga lenne a védőre – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Noha az izraeliek elfogadták a feltételeinket, a később visszaküldött küldött írásos ajánlatban már jóval kevesebb euróért vették volna kölcsön játékosunkat, Annyiért viszont nem akartuk elengedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!