Sport

2013.09.16. 15:05

Jeremy Fearst és Devon Moore-t leszerződtette a BC Körmend

Körmend - Hasznos és jó volt a csapat számára a Mogyorósy Szilárd emléktorna, de a látottakkal még messze nem elégedett a BC Körmend vezetőedzője.

Németh Zsolt

A Mogyorósy Szilárd Emléktornát három győzelemmel a BC Körmend csapata szerezte meg, második lett az Atomerőmű SE, harmadik a Güssing Knights, a negyedik helyen pedig a csupán egy találkozót lejátszó Fürstenfeld Panthers zárt. A legtöbb pontot a Güssing centere, Trevis Taylor szerezte, két mérkőzésen 53 pontig jutott. A legjobb hazai játékosnak Devon Moore-t választották, a torna MVP-je pedig Török Rolland lett. A Mogyorósy család által alapított díjat, amely mindig az előző szezonban legjobban teljesítő 22 év alatti körmendi játékost illeti meg, ezúttal Sömenek Martin vehette át.

Jeremy Fears (labdával) is jól teljesített, fizikális lemaradását viszont pótolnia kell a bajnoki rajtig (Fotó: Szendi Péter)

Hencsey Tamás, a Körmend vezetőedzője a torna után értékelte a három napban látottakat.

A vasárnapi, Güssing elleni játékhoz gratulálnom kell a fiúknak, az előző két napinál is jobb teljesítményt nyújtottak. Nehéz volt a dolgunk, hiszen csak három centerünk maradt. Sömeneknek is itt kellett beszállni, és tartottam attól, hogy Farkasnak és Töröknek sok lesz ez a feladat, de szerencsére mindketten jól megoldották. A csapatnak most sikerült az, amit mindig is kérek: gyors indításokból, lendületes akciókból pontokat szerezni. Az ilyen szakaszokban tudunk jól és eredményesen, látványosan játszani. Felállt védelem ellen még gyakran hibázunk, emiatt lelassul a játékunk. Előfordul, hogy nem mindenki tudja még, hová is kellene mennie, mi is következik. Összességében úgy érzem, hogy ez a torna jól sikerült, de elégedett nem lehetek. Védekezésben és támadásban is vannak még bőven hibák, tengernyi munka vár még ránk.

A torna zárása után a klub vezetése úgy döntött, hogy mindkét próbaidős játékos, Jeremy Fears és Devon Moore is végleges szerződést kap.

Bár mindkettejük játékában van még javítanivaló, összességében meggyőző teljesítményt nyújtottak folytatta a vezetőedző. Devon Moore újoncként érkezett Európába, számára még szokatlan az itteni játékstílus, több idő kell ahhoz, hogy átálljon erre. Az irányítójátéka jó, gyors játékos, amivel bele is illik az általam elképzeltekbe. Ám még nem igazán érzi, mikor kell gyors, pörgős játékot játszani, és mikor kell visszafogni a csapatot. Ugyanakkor egy hét alatt rengeteget fejlődött. Most már van betörése, van kinti dobása, támadja a gyűrűt, emellett legutóbb is 11 gólpasszt adott. A védekezésével sincs probléma, egyelőre meg vagyok vele elégedve. Jeremy Fearsről ausztriai légióskodása és korábbi videók alapján is egyértelműen tudom, hogy jó játékos. Igazi kombó, aki egyes és kettes poszton is jó atletikus, jól bontja a védelmet és jól is passzol. Vele is sokat beszélgettem, tisztában van azzal, hogy a tavaly kimaradt szezonja miatt hiányoznak nála a mérkőzések és fizikálisan is van elmaradása, de ezt két-három hét alatt pótolhatja. A torna utolsó napján már igazán jó teljesítményt nyújtott. Szintén új nálunk a torna legértékesebb játékosának választott Török Rolland. Őt már egy éve is szerettem volna a csapatnál tudni. Igyekszünk majd négyes poszton játszatni, amit korábban vele nem próbáltak. Sajnos a sérülések miatt erre még nem volt lehetőségünk, de azt már igazolta, hogy a hármast is be tudja dobni. Nagyon erős, igazi harcos típus, aki a palánk alatt is bátran küzd az ellenfelekkel, róla tényleg csak jókat tudok mondani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!