Sport

2013.09.25. 12:15

Koszár Zsolt pályacsúccsal nyert Ausztriában

Ebreichsdorf, Hochwolkersdorf - A szentgotthárdi Koszár Zsolt új pályacsúccsal nyerte meg az ausztriai Kelet Kupa futóverseny-sorozat hetedik állomását.

Horváth Erika

A Bécs közeli Ebreichsdorf adott otthont a Kelet-Kupa nyolcfordulós ausztriai futóverseny-sorozat utolsó előtti versenyének. Koszár Zsolt (Synergy Fitness Szentgotthárd) fölényesen nyerte meg a 10 kilométeres főfutamot. A szentgotthárdi futó 2 km-nél egy erős ritmusváltással szakította le a tavalyi győztes, ír Mick Clohiseyt, és új pályacsúccsal, 30:45 perces idővel győzött. A Vas megyeiek másik dobogósa az U14-es korosztályban második helyezett Nagy Máté (Bolyai- Vasi Talentum Szombathely) lett.

A tízfordulós Lauftour 2013 nyolcadik futamát a festői hegyek között megbúvó Hochwolkersdorfban rendezték közel 500 futó részvételével. A versenyzők dolgát emelkedők és lejtők nehezítették. Egyetlen vasi futó állhatott dobogóra, az U14-eseknél a szombathelyi Nagy Máté nagy küzdelemben szorult a második helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!