Sport

2013.09.03. 13:35

Koman Vladimir kölcsönben az Uralban

A több játéklehetőség reményében kölcsönben az orosz élvonal újoncánál, az Uralnál futballozik a 30-szoros magyar válogatott Koman Vladimir.

Pum András

A hétfő éjfélkor zárult átigazolási szezon szinte utolsó pillanatában, aznap délután írta alá a jekatyerinburgi Uralhoz 2014.május 31-ig szóló kölcsönszerződését Koman Vladimir. Az Ural hét forduló alatt öt pontot szerzett, jelenleg a 13., osztályozós helyen áll.A Haladásban nevelkedett, 24 esztendős futballistát a szintén orosz FK Krasznodar adta kölcsön.

- Az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jutottam, ezért döntöttem a váltás mellett - mondta Koman Vladimir. - Bár akadtak ajánlataim máshonnan is, ez tűnt a legjobbnak. Hétfő reggel kerestek meg a jekatyerinburgiak , délután alá is írtuk a papírokat. Komolyan számolnak velem, ami nagyon fontos. Még két éves szerződés köt a krasznodariakhoz, megtehettem volna, hogy elücsörgök a padon, de úgy láttam, jobb ha elmegyek máshová ahol rendszeres játszom is. Hallottam és olvastam a Haladás érdeklődéséről, de senkivel sem tárgyaltam a klubtól. Arról utólag felesleges beszélni, mi lett volna ha... Annak viszont külön örülök, hogy Király Gábor, Guzmics Richárd és jómagam mellett már Devecseri Szilárd is a keret tagja, tovább bővült a szombathelyi különítmény. Bár a válogatottnál mindig remek a hangulat, az csak jó, ha sok egykori, vagy jelenlegi Haladás-futballista van a keretben. Ez azt bizonyítja, minőségi munka folyik Szombathelyen. Mindannyian bizakodva várjuk a pénteki, bukaresti világbajnoki-selejtezőt győzelmet várunk. Igaz, már csak a stadion atmoszférája miatt is nagyon nehéz dolgunk lesz. Ám ha valamennyien maximálisan odatesszük magunkat, megnyerhetjük a meccset. Noha a Krasznodarban alig-alig futballoztam, nem küszködök játékhiánnyal, a tartalékcsapatba rendszeresen visszajátszottam.

Koman Vladimir az Ural játékosaként készül a vb-selejtezőkre (Fotó: VN-archív)

- Szerettük volna kölcsönvenni Komant de először kíváncsiak voltunk, Volinak lenne-e kedve a Haladásban futballozni - tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezetőjétől. - Múlt héten azonban sem én, sem az édesapja nem érte utol telefonon a játékost Oroszországban. Vasárnap az édesapja beszélt a futballistával, aki végül az Uralt választotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!