Sport

2013.09.26. 14:00

Emléktorna négy csapattal

Péntektől vasárnapig négy kosárlabdacsapat részvételével a 4. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Arena Savaria.

Tóth Gábor

A házigazda Falco KC Szombathely mellett az Atomerőmű SE, a Zalakerámia ZTE KK és az osztrák Oberwart Gunners lép pályára az emléktornán. Mindenki játszik mindenkivel, minden nap két mérkőzést rendeznek. A Falco pénteken a Pakssal (19.00), szombaton a Zalaegerszeggel (16.30), végül vasárnap az Oberwarttal (18.00) meccsel.

- Az utolsó erőpróba vár ránk a bajnoki rajt előtt - jelezte Bencze Tamás, a Falco KC Szombathely vezetőedzője. - Még nem vagyunk készen, de jó úton járunk. A Göcsej Kupán összességében jól szerepeltünk, de voltak hibáink is. A védekezéssel elégedett voltam, előre játékban viszont még javulnunk kell. Nem volt gördülékeny a támadásunk, elsősorban a sok eladott labda, az egymás meg nem értése miatt. De most éljük a csapattá érés időszakát, van még időnk javítani.

ZTE Falco döntő a Göcsej Kupáról. Boban Tomics (5) és Will Tamás (középen) most hazai pályán vághat vissza a vereségért az erszegieknek, többek között Plumb Doughnak (labdával) is (Fotó: Pezzetta Umberto)



A Göcsej Kupa mérkőzéseit videón kielemeztük, bízom benne, hogy az ott elkövetett hibákat már nem látom viszont a hétvégén. A Paks hajtós csapat, gyors kosárlabdát játszik, a jó védekezésre építi a taktikáját. A magyar magja remek, a légiósait még keresi. Ilyen típusú ellenféllel még nem játszottunk a felkészülési időszakban, hasznos lesz a mérkőzés. A ZTE együttesét ismerjük, természetesen vissza akarunk vágni a Göcsej Kupa döntőjében elszenvedett vereségért.

Az Oberwart egy jó osztrák középcsapat, sok légióssal, akik sokat futnak, sokat dobnak. A felkészülési időszakban nem az eredmény a legfontosabb, de hazai pályán játszunk, ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat, így minden meccsünket meg akarjuk nyerni. Perl Zoltán betegségből lábadozik, az erőnléte nem a legtökéletesebb, de talán játszik. A térdsérüléséből lassan felépülő Váradi Beneden viszont még nincs bevethető állapotban, a rehabilitáció végén jár. Mindenki más harcra kész. 

A program, péntek: Oberwart -ZTE (16.30), megemlékezés, koszorúzás (18.15), megnyitó (18.45), ASE -Falco (19.00). Szombat: Falco- ZTE (16.30), Oberwart -ASE (18.30). Vasárnap: ASE- ZTE (15.30), Oberwart -Falco (18.00), eredményhirdetés, különdíjak kiosztása (19.45).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!