Sport

2013.09.23. 17:10

Pattantyús és Szudi győzelme

A felnőttek versenyét Pattantyús Ádám, az ifjúságiakét Szudi Ádám nyerte a 18. alkalommal megrendezett szombathelyi, I. osztályú férfi asztalitenisz ranglistaversenyen.

Horváth Erika

A Szombathelyi Asztalitenisz Kör – a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetséggel karöltve – 18. alkalommal rendezett I. osztályú felnőtt és ifjúsági férfi ranglistaversenyt. A Vörsas Kupának ezúttal is a Sugár út sportcsarnok volt a helyszín. Szombaton az ifjúságiak léptek asztalhoz – sajnos csak 42-en ––, köztük a SZAK-Sportiskola öt versenyzője. S

zarka Zsolt 5. kiemeltként indult, a többiek – újonc és serdülő korúak – nem jutottak fel a főtáblára. Szarka két sima győzelem után az első kiemelt Ecseki Nándortól (Budaörs) 4:0-ra kikapott a negyeddöntőben. Párosban viszont sikerült érmet szereznie régi partnerével, Kovács Richárddal (Pénzügyőr). Két győzelemmel kerültek az elődöntőbe, ahol az Ecseki–Majoros duótól szenvedtek vereséget 3:0-ra – így a dobogó harmadik fokára állhattak fel.


Az ifjúsági egyéni számot a legesélyesebb versenyző, a szolnoki Szudi Ádám nyerte meg – aki három kategóriában is dobogós lett a Vörsas Kupán. Ifi párosban a komlói Sabján Gergellyel nyert, nagy meglepetésre a felnőtt egyéniben pedig ezüstérmes lett. A vasárnapi felnőtt versenyen sem volt népes a mezőny – 55-en indultak –, de annál erősebb. Mert az új szövetségi kapitány, Pázsy Ferenc a válogatott keret tagjainak kötelezővé tette az indulást, illetve mert jó szlovén és osztrák játékosok is érkeztek. 

A párosverseny vasi érdekeltségű negatív meglepetése volt, hogy az első helyen kiemelt celldömölki Fazekas Péter–Nagy Krisztián duó még a nyolc közé sem jutott be. Szita Márton viszont – ifjúsági válogatott társával, Ecseki Nándorral – felkapaszkodott a dobogóra. Három győzelemmel értek el az elődöntőig, ahol 3:1-re alulmaradtak a későbbi győztes Kosiba Dániel–Jakab János kettőssel szemben. 

Egyéniben az eleve főtáblás celldömölki extraligás trió mellé a szintén CVSE-s Németh Péter és Szarka Zsolt is beverekedte magát a legjobb 32 közé. A 16 közé viszont már nem léptek – ahogy Nagy Krisztián sem. Szita Mártont a nyolcaddöntőben búcsúztatta a remeklő Szudi (1-4), aki a következő körben nagy csatában Fazekas Péteren is felülkerekedett (3-4). Miután elhullottak a vasiak, a felnőtt Eb-csapatban is helyet kapó Szudi 0:3-s hátrányból legyőzte a toronymagas esélyes Jakab Jánost is. A fináléban Szudi és a Franciaországban légióskodó Pattantyús Ádám csatája is hét szettben dőlt el – utóbbi javára.

 



– Hosszú és fárasztó volt a hétvége, de hiba nélkül, gördülékenyen bonyolítottuk le a színvonalas, nagy és izgalmas csatákat is hozó versenyt, melyért köszönettel tartozunk a versenybíróságnak. Kiemelkedő volt a játékosok díjazása, amiért főtámogatónknak, Illés Ernőnek lehetünk hálásak – összegzett a verseny főszervezője, Szarka Tibor.

Végeredmény.
Férfi egyes: 1. Pattanytús Ádám (St. Louis), 2. Szudi Ádám (Jászkun Volán), 3. Jakab János (Stockerau) és Kriston Dániel (SK Vydrany). Páros: 1. Kosiba Dániel–Jakab János (Kobenhavs, Stockerau), 2. Sabján Gergely–Lindner Ádám (Komló), 3. Szita Márton–Ecseki Nándor (Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka, Budaörsi SC) és Horvat Mitja–Skraban Dominik (Puconci). Ifjúsági egyes: 1. Szudi Ádám, 2. Bruckner Máté (BVSC-Zugló), 3. Ecseki Nándor és Freisinberger Kristóf (KSI). Páros: 1. Szudi Ádám–Sabján Gergely, 2. Majoros János–Ecseki Nándor (Nyírbátor, Budaörs), 3. Kovács Richárd–Szarka Zsolt (Pénzügyőr, SZAK) és Kovács Gábor–Böhm Gábor (BVSC, Turris Sopron).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!