Sport

2013.10.18. 13:41

Körmend BC: A tejfakasztó után az Alba a vendég

Az Inkognito Fashion Körmend BC egy hete, Pécsett megszerezte első győzelmét. Most hazai pályán játszik (szombat, 18.00), de nem lesz könnyű dolga: a még százszálékos Alba Fehérvár a vendég.

Németh Zsolt

A múlt szombaton kétszeresen is ünnepelhetett a Körmend centere, Farkas Attila, akinek egy nappal korábban született meg Marcell nevű fia.

– Elég nehéz mérkőzést nyertünk, pedig nem volt túl acélos az ellenfél. Mínusz tízről sikerült visszajönnünk és fordítanunk. Szerencsésen jött ki, mert épp arra az estére terveztük be a tejfakasztót. Dupla volt az öröm, meg is ünnepeltük, ahogy kell!

- A fiad többszörösen is kosaras családba született, hiszen a nagypapa Trummer László, a legendás Csucsu, a nagybácsi pedig Trummer Rudolf. Hogyan fogadták ők az új családtagot?

– Abszolút pozitívan, biztosan kosaras lesz a kicsiből, ez egyértelmű. Bár lehet, hogy focista, mert ott jobban fizetnek. – tette hozzá nevetve.

- Méreteit tekintve is kosarasnak ígérkezik?

– Teljesen átlagos méretű baba, 51 centiméter és 3460 gramm. De ez nem jelent semmit, én is 55 centivel születtem, aztán ez lett. A pici és édesanyja kedden jött haza, szerencsére minden rendben van. Marcell eszik és alszik egyelőre, így az éjszakáim sem változtak meg, tudok pihenni. Kétszer kel csak fel enni, picit nyöszörög, esetleg van egy kis sírás, de az belefér. Amikor ide jöttem Körmendre, nem terveztem még családalapítást. Ezt így akarta az élet, így alakult, de nagyon jó ez így, minden rendben van! Nagyon jól érzem itt magam, a csapatban és a magánéletben is. Igazából, ha úgy alakul, hogy számítanak rám a jövőben, akkor itt fogok maradni.

Az ifjú apa, Farkas Attila (Fotó: Szendi Péter)

- Az Albára rátérve, mire számítasz ellenük?

– A tavalyi évhez képest egy nagyon megváltozott csapat jön hozzánk. Csütörtökön, az esti edzés előtt kielemeztük a játékukat. Gyors kosárlabdát játszanak, egész pályás letámadással, amit folyamatosan nyomnak, nem lesz egyszerű dolgunk. De a mi játékrendszerünk sem nagyon különbözik, mi is a gyors indításokra és egész pályás védekezésre alapozunk, a saját fegyverükkel igyekszünk legyőzni őket.

– Igen, hasonló dolgot szerettem volna én is, már az előző szezonban is. – Ezt már a vezetőedző, Hencsey Tamás mondta a folyamatos letámadásról. – Sőt, szeretném most is, de ebben a játékosaim még nem igazán partnerek, ebben kell még fejlődnünk. Az Alba nagyon jól csinálja ezt, és eddig minden hazai csapatot meg tudtak lepni. Megpróbálunk felkészülni abból, hogy milyen lehetőségeink lesznek a labda felvitelére ilyen védekezés ellen. Remélem, ebből minél többet viszont is látok. Az ellenfélnél játszik Somogyi Gergely, aki 222 centiméter magas. Ez előny a számukra, de lehetnek ennek hátrányai is, ezeket szeretnénk a saját javunkra fordítani. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk, mert nagyon sok blokkot oszt ki, nem lesz könnyű ellene a játék. Annak nem tulajdonítok nagy jelentőséget, hogy szerdán kupameccse volt az ellenfelünknek. Egy jól edzésben lévő csapatnál ez nem igazán számíthat. Az utazás persze okozhat meglepetéseket Oroszországban, de mi nem ezzel fogunk törődni, és igyekszünk megnyerni a meccset.

E. J. Kusnyer letette az állampolgársági esküt, várhatóan az Alba ellen pályára is léphet (Fotó: Szendi Péter)

A körmendi csapattal kapcsolatos hír, hogy csütörtökön Czvitkovics Gyula alpolgármester előtt letette az állampolgársági esküt a magyar felmenőkkel rendelkező E. J. Kusnyer. Így a játékos várhatóan már szombaton magyarként erősítheti a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!