Sport

2013.10.15. 09:35

Második győzelmét aratta a HVSE

Nagykáta - Az NB I-es futsalbajnokság ötödik fordulójában, az újonc Nagykáta vendégeként megszerezte második győzelmét a Swietelsky-Haladás VSE.

Tóth Gábor

Győzelmi reményekkel lépett pályára az újonc vendégeként a Haladás. Ám a zöld-fehérek ezúttal is rosszul rajtoltak, már az 5. percben a kapujukban táncolt a labda. De nem roppantak meg, magukra találtak, átvették az irányítást és kapujához szegezték a vendéglátót. A Nagykáta foggal-körömmel védekezett, elvétve sem lépte át a félpályát. A szombathelyi erőfeszítéseket végül siker koronázta, közvetlenül a szünet előtt fordítani tudott a Haladás. Fordulás után is lendületes, motivált, ráadásul eredményes futsallal rukkoltak elő a vasiak, úgy tűnt, hogy korán eldöntik a mérkőzés sorsát (22. perc: 1-4). De a hazaiak kihasználtak egy egyéni hibát, majd góllal büntették Vidák kiállítását (32. perc: 3-4). Ettől belelkesedtek, egyenlítettek (35. perc: 4-4). Kemény küzdelmet hozott a hajrá, amelyből a Haladás jött ki jobban. A 39. percben a remek napot kifogó Halmos váltott gólra egy szabadrúgásvariációt (4-5), majd a vészkapussal kitámadó hazaiak elvesztették a labdát, amiből Szimcsák második gólját szerezte meg (40. perc: 4-6). Nagyot csatázott, helyenként jól is játszott a HVSE.

Kincsem Lovaspark SE Nagykáta–Swietelsky-Haladás VSE 4-6 (1-2)

Nagykáta, 200 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Janitz, Moldván (Kozma).

Nagykáta: HAUER – Érsek, VÖRÖS P., VÖRÖS I., Balazsin. Csere: Borsi (kapus), LOVASI, Főfai, Kocsi, Fülöp, Dohány. Játékos-edző: Vörös István.

HVSE: NÉMETH K. – GYURCSÁNYI, SZIMCSÁK, Vidák, Bogyó. Csere: Zseli (kapus), Dorogi, HALMOS, Horváth P., Schimmer, Tompa, Czeglédi. Edző: Horváth Levente.

Gólszerzők: Vörös I. (5.), Lovasi (25., 35.), Érsek (35.), illetve Halmos (18., 22., 39.), Bogyó (19.), Szimcsák (22., 40.).

Kiállítva: Vidák (31., két sárga lappal).

Horváth Levente: – Az első és a második félidőben is voltak hullámvölgyeink, de mindig meg tudtunk újulni, remekül küzdöttünk, nagyon akartuk a három pontot, rászolgáltunk a győzelemre a meglepően jól játszó Nagykáta ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!