Sport

2013.10.14. 15:00

Devecseri nem hitt a szemének, amikor saját kapujába bólintott

Szombathely - A hollandok ellen látványos öngólt fejelő Devecseri Szilárd el sem akarta hinni, hogy ekkorát hibázott. A védő igyekszik túllépni a történteken.

Pum András

A péntek esti Hollandia Magyarország (8-1) labdarúgó világbajnoki selejtező-mérkőzés hatodik hazai gólját a Haladás 23 éves játékosa, Devecseri Szilárd fejelte a saját kapujába. A szünetben beállt kétszeres válogatott védőt ugyan alaposan megtörte a gól, de mára túllépett a történteken.

Az öngól után Devecseribe (fehérben) Robben (szemben) és Bogdán igyekezett lelket verni (Fotó: Nemzeti Sport/Mirkó István)

- Négygólos holland vezetésnél nem volt leányálom beállni - tudtuk meg Devecseri Szilárdtól. Ennek ellenére örültem, hogy pályára léphettem, cseppet sem izgultam, sőt, kifejezetten élveztem az elképesztő hangulatot, a remek körülményeket, és azt, hogy világsztárok ellen játszhatok. Jól is szálltam be, első megmozdulásommal leszereltem Arjen Robbent. Sajnos az öngólommal mindent lerontottam. Az ominózus beadásnál éreztem, hogy Robben mögöttem áll, ezért szögletre akartam fejelni a labdát. Úgy éreztem, hogy jóval a kapu vonalán túl állok tévedtem. Szörnyű érzés volt, amikor a hálóba vágódott a labda, nem akartam hinni a szememnek, a földre rogytam. Odajött hozzám Robben, és vigasztalásként megpróbált felhúzni. Nem fogadtam el a segítséget, nem akartam kimutatni, hogy megtörtem. Ezután már nem úgy ment a játék, mint előtte. Hibáztam, de nem tudok mit csinálni, muszáj továbblépnem. Nem olvasgatom az internetes hozzászólásokat, de azért eljutnak hozzám a vélemények, sokan bűnbaknak kiáltanak ki. A szerencsétlen öngólt leszámítva szerintem nem játszottam rosszul, másrészt, ha kiélezett szituációban, szoros eredménynél hibázok, sokkal rosszabb lenne a helyzet. A hollandok nem is sebességben, hanem elsősorban gondolkodásban voltak gyorsabbak. Szombaton hazajöhettünk, ismerősök barátok vigasztaltak, biztattak, mondván, nem miattam kaptunk nyolc gólt, csináljam tovább a dolgomat, ne törődjek semmivel. Artner Tamás is felhívott, és úgy hallottam, Kuttor Attila, az Illés Akadémia edzője azt mondta játékosainak: minden akadémistának kívánja, hogy világsztár segítse fel. Valamelyest javult saját és válogatott társaim hangulata, nincs más választásunk, el kell felejtenünk a múltat, és meg kell vernünk Andorrát. Nem tudom, számol-e velem az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány, Csábi József, de játék közben nem motoszkál fejemben az amszterdami baki. Amíg halvány esélyünk van a második helyre, nem szabad feladnunk, de a sorsunk már nem a saját kezünkben van.

A magyar válogatott ma 20 órakor (m1) Andorrát fogadja a Puskás Ferenc stadionban.

- Mély sebeket ejtett ez a pénteki meccs, nemcsak a csapatban, hanem országos szinten is, ebből kellene most kijönnünk. Nem szabad foglalkoznunk a péntekkel, tiszta fejű emberekre van szükségem - mondta Csábi József.

A magyar csapatból sárga lapjai miatt hiányzik Guzmics Richárd, míg Kádár Tamás sérüléssel bajlódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!