Sport

2013.10.03. 19:36

Simon Ádám: Balázsra és Oláhra kell figyelni

A Haladás középpályása, Simon Ádám amondó: a Kaposvárnál több jó játékos akad. Balázs Benjáminra és Oláh Lórántra külön is felhívta a figyelmet.

Pum András

Szombaton este nyolc órakor a sereghajtó Kaposvári Rákóczit fogadja a Haladás a Rohonci úton. A zöld-fehérek 23 esztendős középpályása Simon Ádám szerint bár a papírorma mellettünk szól, nem árt résen lennünk. A somogyi csapat ugyanis veszélyes ellenfél. Simon az idei bajnokságban ötször volt kezdő, kétszer csereként lépett pályára.

- Egyik mérkőzés sem egyszerű, függetlenül attól, hogy az elsővel vagy az utolsóval játszunk - mondta Simon Ádám. - Ráadásul a Kaposvár kicsit mumusunk is, hiszen régen győztünk már ellenük. Hazai pályán azonban muszáj nyernünk, kell a három pont. Úgy vélem a Kaposvár nem áll be bekkelni, biztosan kitalál valamilyen taktikát ellenünk Prukner László. Szerintem bátran futballoznak majd, nem szabad félvállról vennünk ezt a találkozót sem. Már csak azért sem, mert sok meccsen csupán azért maradtak pont nélkül a kaposváriak, mert egyszerűen pechük volt. Akad néhány jóképességű játékosuk, az U21-es válogatottnál együtt futballoztam Balázs Benjaminnal, aki már meghatározó tagja csapatának. De nem szabad leírni Oláh Lórántot sem, ő ugyan eddig nem szerzett gólt, ám életveszélyes csatár. A lényeg azonban az, hogy csak saját magunkkal szabad foglalkoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk. Meg kell oldanunk ezt a feladatot.Simon Ádámra biztonsági tartalékként számít Egervári Sándor szövetségi kapitány a hollandok és az andorraiak elleni világbajnoki-selejtezőkön.

- Minden játékos örül, ha számítanak rá a nemzeti csapatnál, és noha egyelőre csak biztonsági tartalék vagyok, innen már csak egy lépés a válogatott kerettagság. Megtisztelő, hogy figyel rám a szövetségi kapitány, remélem előbb-utóbb bemutatkozhatok a válogatottban is. Hogy mikor, nem tudom, mindenesetre az élet nagy rendező tud lenni. Ami a Haladásban nyújtott őszi játékomat illeti: nem szoktam saját magam értékelni, így most sem teszem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!