Sport

2013.10.07. 16:40

Triászbajnokság 9. alkalommal

Vas megye - Nagy sikerrel zajlott le, új pályacsúccsal zárult a kilencedik alkalommal megrendezett triászbajnokság (görkorcsolya, kerékpár, futás).

Tóth Gábor

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség immár kilencedik alkalommal rendezte meg – a Varga Jenő ötletén alapuló – triászbajnokságot. A résztvevőkre 6 km görkorcsolya, 12 km kerékpár és 1,5 km futás várt. A közel 40 főt felvonultató mezőny Bucsutól rajtolt, az utolsó versenyszámnak, a futásnak a Csónakázótó sétánya adott otthont. Érdekesség, hogy aki a „Minden hónapban egy próba" elnevezésű teljesítménypróba sorozatban vett részt, annak nem kellett mind a három versenyszámot teljesítenie. Több triászversenyző is remek eredménnyel rukkolt elő. Az élre a 14 éves Bejczi Botond teljesítménye kívánkozik, aki 36:5 perces idővel új pályacsúcsot futott – egyébként a korábbi rekordot is ő tartotta 37:48 perccel. Sikerült a duplázás Mihály Andreának, aki a tavalyi bajnoki címe után az idén is begyűjtötte az aranyérmet.

Rajtol a triász, a görkorcsolyások nyitották meg a versenyt. Fotó: Vargaréna

Triász, eredmények, fiú-férfi, junior F: 1. Sodics Ádám, 2. Mercs Hunor. Junor E: 1. Hazafi Ádám, 2. Bödei Bálint. Junior D: 1. Csákvári Bence, 2. Feigl Kristóf, 3. Zsolnai Ákos. Junior C: 1. Bejczi Bence. Felnőtt: 1. Jakab József, 2. Albert Zsolt. Abszolút: 1. Bejczi Botond 36,50, 2. Hazafi Ádám 44,45, 3. Jakab József 47,11. Lány-női, junior E: 1. Tóth Anna, 2. Bejczi Borbála, 3. Schmolczer Kinga. Junior D: 1. Kántor Zsófia, 2. Peszleny Ivett. Junior A: 1. Reiner Dóra. Felnőtt: 1. Mihály Andrea, 2. Vargyas Krisztina. Abszolút: 1. Mihály Andrea 47,19, 2. Tóth Anna, 3. Kántor Zsófia 1:04,00.

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség, a Városi Diáksport Tanács, a Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának Korcsolya és Extrém Sportok Szövetsége a triászbajnokság napját a megyei görkorcsolyázás napjává nyilvánította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!