Sport

2013.10.10. 14:50

Vándordíj Makkos Vilmos emlékére

Kaposvár - Első alkalommal talált gazdára a Makkos Vilmos emlékére alapított Örökös Vándordíj.

Horváth Erika

A tavaly elhunyt Makkos Vilmos military bajnok, díjugrató versenyző, lótenyésztő, Széchenyi-díjas lovasedző, a Szombathelyi Lovasiskola alapítója, az 1980-as, moszkvai olimpián negyedik helyen végzett magyar csapat pályaedzője emlékére családja alapította az Örökös Vándordíjat, amelyet minden évben a military (lovastusa) felnőtt magyar bajnoka vehet át. Első alkalommal Pintér Vanda, a Magyar Póni Klub lovasa őrizheti, aki Gidrán Sovánka nevű lovával szerezte meg az elmúlt hétvégi ob-döntőben a bajnoki címet. A vasárnapi bajnokavatáson teljes létszámban megjelent a Makkos család, a gyönyörű, lófejet ábrázoló díjat Vili bácsi lánya, dr. Némethné dr. Makkos Katalin adta át a győztesnek. Makkos Vilmos éppen aznap, október 6-án lett volna 90 éves.

A military ob-n Varga István (Skublics Imre LK) indult Vas megyéből az A" nyitott kategóriában első helyezést ért el Gidrán Sellő nevű lovával, az A" előkezdő ló kategóriában pedig második lett Gidrán Sumérral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!