Sport

2013.10.18. 11:19

Világsztárok között a HVSE

Szombathely - Története során harmadszor vesz részt a Klubcsapatok Európa Kupájában a Haladás VSE sakkcsapata.

Horváth Erika

Vasárnap rajtol a görögországi Rodosz szigetén a sakkozók 29. Klubcsapatok Európa Kupája (KEK). Ezúttal 41 ország 53 csapatában 372 versenyző (köztük 95 nagymester) ül asztalhoz. Az előző bajnokság érmesei élhettek a lehetőséggel, Magyarországról csak a Haladás VSE nevezett, immár harmadszor vesz részt a hétfordulós, hat táblán zajló nemzetközi tornán. A HVSE – 2407 Élő-pontátlagával – a 16. a rajtlistán. (A címvédő, ranglista elején álló azeri Socar együtteséé 2753). A csapatot Kovács Gábor (2459), Németh Miklós (2468), Nagy Gábor (2414), Csonka Attila (2387), Petényi Tamás (2464) és Pergel László (2249) alkotja. Érdekesség, hogy a KEK-nek még két magyar résztvevője lesz, Lékó Péter az orosz Ugra, a séi – Rapport Richárd pedig a francia Clichy Echecs csapatát erősíti. A verseny erősségét jellemzi, hogy előbbi 13., utóbbi 32. a sakkozók értékszáma szerinti erősorrenben.

– Ismét élünk a lehetőséggel, még ha a középmezőnybe is tartozunk – mondta Pergel László, a Haladás VSE sakkszakosztályának vezetője. – Mert óriási élmény világsztárokat élőben látni, ilyen sakkozói közegben lenni. Ezért a játékosok anyagi áldozatot is vállalnak, a részvételi költség felét ők állják. Az eddigi legjobb eredményünk 26 . helyezés. Az első 20-ban zárni már nagyon jó eredmény lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!