Sport

2013.10.10. 13:05

VSA: könnyű kupasiker

Budapest - Sima győzelemmel jutott a női röplabda Magyar Kupában a Vasi Sport Akadémia csapata.

Horváth Erika

Varga kiváló nyitásainak és jól záró sáncnak köszönhetően nagy előnyre tett szert a VSA. A hazaiaknak már a nyitásfogadással meggyűlt a bajuk, így szinte semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni a remekül játszó vendégek ellen. (10-25). A második játszmában is erős, taktikus nyitásokkal zilálta szét ellenfelét a VSA. Csak a szett közepéig tudta tartani magát a Közgáz (15-16), aztán elsodorta a vasi henger (19-25). A harmadik játszma elejétől fogva a vendégekről szólt, így röpke háromnegyed óra alatt eldöntötte a továbbjutás kérdését az NB I-ben újonc Vasi Sport Akadémia az NB II-es Közgáz ellen.

Közgáz SC és DSK–Vasi Sport Akadémia 0:3 (-10, -19, -15)

Budapest, Magyar Kupa női röplabda nyolcaddöntő, vezette: Bátkai-Katona, Péterffy.

VSA: VARGA, TAKÁCS, Mikos, SIMON, Kiss, BODOVICS. Csere: Sipos (liberó), Gőczi, Horváth Z., Bokor. Edző: Mucsi Péter.

Mucsi Péter: – Végre olyan játékot láttam csapatomtól, ami már régóta benne van, de eddig még nem tudtuk előhozni. Magabiztosan, erőtől duzzadó játékkal sikerült a Közgáz fölé kerekednünk. Hisszük, hogy ilyen hozzáállással, játékkal a bajnokságban is sikeresek lehetünk.

A négy közé jutásért a Jászberény–TEVA Gödöllő mérkőzés győztesével játszik a VSA.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!