Sport

2013.11.06. 19:48

Elrajtolt az ifi és serdülő Hungarian Open

Szombathely - Szerdán benépesültek az asztalok az Arena Savariában, délután hivatalosan is megnyitották az ötnapos utánpótlásversenyt.

Horváth Erika

Szerdán kezdődtek, csütörtökön be is fejeződnek az ifjúsági egyéni és páros számok. Még két magyar duó és nyolc egyéni pingpongos van versenyben a korosztály magyar nemzetközi bajnokságán.

Már reggel 9 órától pattogott a kaucsuklabda 22 asztalon az Arena Savariában, a hivatalos megnyitót azonban csak 18 órakor ejtették meg. A legnagyobb tapsot a magyar asztaliteniszsport legendás alakja, a kétszeres világbajnok Klampár Tibor kapta, aki cseppet sem mellesleg a celldömölki bajnokcsapatnál edzősködik.

Lazáry Viktor alpolgármester mellett Gara István, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke is köszöntötte a résztvevőket. Negyvenkilenc nemzet 356 versenyzőjének kívánhattak jó küzdelmeket és jó szórakozást Szombathely városában.

Az első és második versenynap az ifjúságiaké. A magyar szövetség élt a házigazdának járó 12-12 fős kvótával. Szerdán az egyéni selejtezőkben a Szombathelyi Asztalitenisz Kör két játékosa is indulhatott. A lányoknál Nagy Réka, a fiúknál Szarka Zsolt ugyan négyes csoportjában nem tudott mérkőzést nyerni, de mint utóbbi elmondta, így is nagy élmény volt egy ilyen nagy versenyen szerepelni. Párosban egy mérkőzést játszottak, Réka Szabó Dalmával egy fehérorosz kettőstől, Zsolt Kramarics Gergővel egy olasz–belga kettőstől kapott ki 3:0-ra. Természetesen a Celldömölki VSE bajnokcsapatának játékosa, az ifjúsági válogatott Szita Márton is ütőt fogott. Egyéniben a 32 kiemelt közé tartozik, így csütörtökön játszik először a 32 közé jutásért. Párosban viszont már játszott – és sajnos be is fejezte a szereplését. Érdekesség, hogy most nem megszokott párjával, Ecseki Nándorral alkotott duót (akivel egy hete meg is nyerték korosztályuk országos bajnokságát), hanem Bruckner Mátéval. Marcitól megtudtuk, neki ez az utolsó éve ifiként, Ecsekinek viszont nem, így ő már Majoros Bence oldalán készül a következő évre. Szitáéknak a 64 közé jutásért nem kellett játszani. Miután 3:0-ra legyőzték a holland–szlovén rivális kettőst, bejutottak a 32 közé. A 16-ba viszont már nem – egy dán páros búcsúztatta őket 3:1-gyel. Fiú párosban a magyarok közül Sabján Gergely és Szudi Ádám folytathatja a csütörtöki nyolcaddöntőben, a lányoknál Imre Leila és Nagypál Csilla ért el a legjobb tizenhatig. Egyéniben a fiúknál három magyar van a 32 kiemelt között, a már említett Szita Márton, Szudi Ádám és Ecseki Nándor. Száztizenhat asztaliteniszező, köztük kilenc magyar is csoportmérkőzésekkel kezdett. Ötüknek sikerült felkerülnie a 128-as táblára, aztán a három kiemelt mellé még Bruckner Máté, Majoros Bence, és Sabján Gergely a 64 közé is bejutott. A lányoknál mind a 12 magyar csoportmérkőzéseket vívott. Nagypál Csillának és Imre Leilának sikerült felkerülnie a táblára, és erőnyerőként már ők is a 64 között tudhatják magukat.

Csütörtökön szintén 9 órakor indul a program. A tervek szerint 18.30-kor kezdődnek az ifjúsági számok döntői – előbb a lány, majd a fiú páros, aztán a lány, majd a fiú egyéni finálé. A versenyekbe bármikor be lehet kapcsolódni, nincs belépőjegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!