Sport

2013.11.07. 14:20

Gadó felemás vb-szereplése

Prága - Felemásan szerepelt a WPC profi erőemelő és fekvenyomó világbajnokságon Gadó András a Rostfa01-Concordia Trans-Galaxy SE sportolója.

Tóth Gábor

A WPC (World Powerlifting Congress) idei profi erőemelő és fekvenyomó világbajnokságának Prága adott otthont, amelyre 36 ország több mint 450 versenyzője nevezett. Az erőpróbán Magyarországot 25 sportoló képviselte, közülük Vas megyét, Szombathely városát egyedül a Rostffa01-Concordia Trans-Galaxy SE versenyzője, Gadó András. A szombathelyi erős ember az open kategória 100 kilós súlycsoportjában állt közönség elé a súlycsoportjában 12 fős mezőny gyűlt össze. Gadó András guggolásban 310, fekvenyomásban 202,5, felhúzásban pedig 257,5 kg-ot teljesített. A 770 kilós összteljesítményével a hatodik helyen zárt érdekesség, hogy az ötödikként végző portugál riválisa ugyanennyit teljesített, de 2,5 kilóval könnyebb volt a testsúlya.

Gadó András guggolásgyakorlat közben a prágai vb-n. Fotó: Kálmán Zoltán

- Felemásan értékelem a vb-szereplésemet - fogalmazott Gadó András. - Guggolásban egyéni csúcsot döntöttem, ami örömteli. Fekvenyomában viszont picit alatta maradtam az általam elvártnak. Felhúzásban is elmaradtam a legjobbamtól sajnos nem volt berecézve a rúd, nagyon rossz volt a fogása, ez a szervezési hiba is befolyásolta a teljesítményemet. Jó úton járok, de még fejlődnöm kell, ha igazán kiugró eredményt akarok elérni. Elsősorban nagyobb súlyokkal kell dolgoznom, mert rettentő erős a nemzetközi mezőny. Az idén még részt veszek a páros országos erősember-bajnokságon, aztán pihenek egy kicsit. Jövőre az USA, Miami ad otthont a profi vb-nek, oda nagyon szeretnék kijutni, ennek megfelelően kell teljesítenem a hazai és a nemzetközi porondon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!