Sport

2013.11.25. 17:45

Itthon és nemzetközi porondon

Körkép - Egy hazai, és egy nemzetközi versenyen is remekül teljesítettek a Leo Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

Tökölön rendezték meg a Goju-ryu Sziget Kupa elnevezésű nyílt országos karatebajnokságot. A rendezvényen 11 egyesület több mint 140 versenyzője mérhette össze tudását. A szombathelyi Leo Karate-do SE hat sportolót nevezett. A 6-7 éves lányoknál kata (formagyakorlat) versenyszámban az öt éves Takács Klaudia aranyérmes lett. Kumite (küzdelem) versenyszámban a nála nagyobb ellenfelekkel szemben csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

A 8-9 éves fiúknál katában Gerebics Márton a dobogó tetejére állhatott fel. Kumitéban szintén a döntőbe jutott, ahol azonban kikapott, ezüstérmes lett. A 10-11 éveseknél Takács Róbert katában és kumitéban is harmadikként zárt. A 18 évnél idősebbeknél kata versenyszámban Gál Enikő és Németh Zsuzsanna is a fináléig menetelt, a szombathelyi házidöntőben végül Enikő bizonyult jobbnak, így a dobogó legtetejére állhatott fel, Zsuzsanna pedig ezüstérmes lett. Majd kumitében Enikő bronz-, Zsuzsanna pedig aranyérmet szerzett.

Balról Németh Zsuzsanna, Gál Róbert (edző) és Gál Enikő Fotó: Leo Karate-do SE

Horvátország, Krizevci település adott otthont a Krizevci Open nyílt nemzetközi karateversenynek. A népes, erős mezőnyben ott volt a Leo Karate-do SE két kitűnősége, Gál Enikő és Németh Zsuzsanna. Mind a ketten a felnőtt kategóriában neveztek. A verseny négy küzdőtéren, több mint 360 indulóval zajlott. Formagyakorlat versenyszámban az első két akadályt könnyedén vették a szombathelyi lányok. Majd a harmadiknál Zsuzsanna kikapott. a folytatásban a bronzért mehetett, amit jó versenyzéssel meg is szerzett. Enikő a harmadik ellenfelét is biztosan győzte le, így a döntőbe került. Ahol a bírák a hazai versenyzőt hozták ki győztesnek másodikként zárt. A küzdelem kategóriában mindketten eljutottak a bronzmeccsig, de csak Zsuzsanna tudott érmet szerezni. Zsuzsa indult a küzdelem open (súlycsoport nélüli) kategóriában is, ahol szintén bronzérmes lett.

- Nagyon erős, jó mezőny gyűlt össze Horvátországban, kiváló versenyzőkkel, de a bíráskodás színvonala finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után. A lányok teljesítményével viszont elégedett vagyok - osztotta meg vegyes érzéseit az edző, Gál Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!