Sport

2013.12.17. 19:35

A Kecskemét vendégeként kapott ki a Falco KC

Kecskemét – Az A-csoportos kosárbajnokság 13. fordulójában a Falco KC a papírformának megfelelően kikapott a Kecskemét vendégeként.

Vas Népe

A két fél szombathelyi meccsén kétszeri hosszabbítás után dőlt el a meccs, akkor 97–93-ra nyert a KTE. A kecskeméti találkozón nem volt szükség hosszabbításra: biztosan nyert a házigazda. Pedig a találkozó elején nem úgy tűnt, hogy könnyed győzelmet arat a KTE. Az első negyed feléhez közeledve Sztojan Ivkovics, a hazaiak szakmai igazgatója levette zakóját, melege volt, 4–7-et mutatott az eredményjelző. Majd Zagorac és Szabó Miklós hathatós közreműködésével 6–12-t. Nem telt el sok idő és fordított a KTE (13–12).

Innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a negyed végéig, akkor ötpontos előnyre tett szert a hazai együttes. A második negyed elején Andjelko Mandics, a Falco vezetőedzője kért időt (25–18), sokat segíteni azonban nem tudott csapatán, Zagorec kivételével senki nem tudott villogni a sárga-feketéktől. Az irányító Robinson pláne nem, a játékrész végén szerezte az első pontját büntetőből. A nagyszünetet követően triplaeső zúdult a vendégekre: Mészáros egyszer, Wittman kétszer volt eredményes távolról. Mandics ismét magához rendelte játékosait (51–34).


Zeljko Zagorac (labdával) 18 pontja is kevés volt a győzelemhez (Fotó: Horváth Csaba)



A tizenhét pontos hazai előnyből ismét Zagorec faragott kicsit, majd 60–48-nál beállt a gólcsend, amit a negyedik negyed negyedik percének végén tört meg Perl egy duplával, de azonnal érkezett Karahodzics válasza, ahogy Szabó Miklós triplájára is Djeraszimovics hármasa, Képtelen volt ledolgozni hátrányát a vendég alakulat. Jobb volt, megérdemelten nyert a Kecskemét.

Sztojan Ivkovics: – A legérettebb meccsünk volt az idényben. Végig fegyelmezetten játszottunk. Visszatértünk az A-csoportba, és a dobogón zárjuk az évet. Soha rosszabbat!

Andjleko Mandics: – Puhák voltunk, mintha féltek volna a játékosaim. Csak azt nem tudom, hogy mitől. A meccs elején vezettünk, de utána átvette az irányítást a Kecskemét, és az történt a pályán, amit akart. A negyedik negyedben a csapatom feladta a meccset, holott az utolsó pillanatig küzdeni kell. Hiszen ezért kapják a fizetésüket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!