Sport

2013.12.09. 16:05

Bende Bence vezeti a serdülő ranglistát

A párbajtőröző utánpótlás Olimpici Grand Prix-versenysorozatának második fordulójáról a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői közül Bende Bence hozott egy ezüstérmet.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia két korcsoportban összesen hat versenyzővel vett részt az Olimpici GP 2. fordulóján. A gyermek fiúknál (79 induló) a csoportkörökből Horváth Máté tíz, Vígh Domonkos kilenc győzelemmel harcolta ki a 24-es lyukas táblára kerülést. A 16 közé Máté még bejutott, de a nyolcba már ő sem.

A gyermek korcsoport lánymezőnye 65 vívót számlált. Horváth Emma veretlenül, kiemeltként jutott a táblára, így a nyolcaddöntőben folytathatta, ahol a tatai Bödecset is legyőzte 10-5-re. A folytatásban viszont szatmári ellenfelével szemben alulmaradt, be kellett érnie a hetedik helyezéssel.

A serdülő fiúk 68-an voltak. Bende Bence jól rajtolt, veretlenül, első kiemeltként került a táblára. Újabb négy győzelemmel – Gheorghe (román) 15-10, Nagy Géza (Balaton) 15-7, Sárvári (Vasas) 15-11, Zarándok (Székesfehérvár) 15-7 – a legjobb nyolcba masírozott, majd a Koch (Vasas) elleni negyeddöntőt (15-11) és a Farkas (Balaton) elleni elődöntőt (15-7) is magabiztosan nyerte. A fináléban azonban 7-5-ös vezetése után a vasasos Nagy Dáviddal szemben leblokkolt; tíz tust kapott, miközben egyet sem adott. Így ezüstérmet vehetett át, de a második forduló után így is ő vezeti a ranglistát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!