Sport

2013.12.05. 14:50

Diáksportolókat köszöntöttek

Szerdán folytatódott a másfél évtizedes hagyomány: a város vezetői jutalmazási ünnepségen köszöntötték a legjobban szereplő diáksportolókat.

Horváth Erika

A Weöres Sándor Színház volt a helyszíne a diákolimpikonok idei jutalmazásának. Szombathely önkormányzata a kulturális és sport bizottsággal, a városi sport bizottsággal és polgármesteri hivatal köznevelési irodájával karöltve azokat a diáksportolókat jutalmazta, akik a Magyar Diák-sport Szövetség által rendezett 2012/2013. évi diákolimpiákon országos 1–3. helyezéseket, illetve a szakszövetségi diákolimpiákon bajnoki címet szereztek.

Dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely polgármesterének köszöntője után és Varga Jenőnek, a városi diáksport bizottság elnökének záró beszéde előtt először azt a 17 fiatalt köszöntötték, aki idén a 47. Nemzetközi Diákjátékokon a várost képviselték a kanadai Windsorban. Aztán 194 általános, illetve középiskolást szólítottak színpadra és jutalmaztak egy-egy emléklappal és karórával – ők összesen 20 diákolimpiai bajnoki címnek, 20 második és 14 harmadik helyezésnek voltak a részesei. A szakszövetségi diákolimpiák országos versenyein 18 szombathelyi diák 14 első helyezést szerzett.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!