Sport

2013.12.29. 18:05

Egész évben nagy formában racketlonozott

Szombathely - Remekül sikerült racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) szezont tudhat maga mögött a Savaria Egyetemi Központ oktatója, az örökifjú szombathelyi sportember, Sákovics Péter.

Tóth Gábor

-Az idei versenyévadnak úgy futottam neki, hogy minden eredményt meg kell becsülnöm, hiszen 54 évesen a +45-ös korosztályban már nagyon nehéz dolgom lesz - kezdte az évértékelést Sákovics Péter. - Ennek ellenére remekül kezdtem a szezont. Bécsben sikerült a párost megnyerni, és egyéniben is döntőt játszottam. A Cseh Openen is összejött két harmadik hely. A legjobb teljesítményt a Hungarian Openen és a Bulgarian Openen nyújtottam, ahol nyertem egyéniben és párosban is.

-A páros világbajnokságon is meglepetést okoztam önmagamnak, mert az erős mezőnyben már nem reméltem érmet. Egyébként az Austrian Openen volt páros partneremmel a német Volker Sach oldalán az utolsó fellépésem, mivel jövőre Nándori Levente személyében magyar partnerem lesz, aki pillanatnyilag a legjobb magyar racketlonos, volt válogatott teniszező és fallabdás. Szóval szép volt a búcsúnk, hiszen aranyéremmel fejeztük be a nagyon eredményes közös pályafutásunkat, amit két páros világbajnoki címet és számtalan tornagyőzelmet eredményezett. Az évi teljesítményemre a +50-es egyéni világbajnokság megnyerésével sikerült feltenni a koronát Zürichben.

-Ezzel egymás után negyedszer lettem világbajnok egyéniben a +50-es korosztályban, ami egyedülálló a racketlon sportág történetében. Jövőre alapvetően a +55-ös korosztályban fogok versenyezni, persze néha azért majd +50-ben is próbára teszem magam. Párosban nagy reményeket fűzök a közös szerepléshez új partneremmel. A 2014-es fő verseny az egyéni vb lesz Londonban, az olimpia helyszínén augusztusban, míg a páros és csapat világbajnokságnak Lengyelország ad otthont novemberben zárta szavait Sákovics Péter.

Sákovics Péter 2013-as eredményei, február 1 3.: Bécs, Wienna Classics, egyéni +45 2., páros +45 1. Április 12- 14.: Prága, Cseh Open, egyéni +45 3., páros +45 3. Május 4 -5.: Budapest, Hungarian Open, egyéni +45 1., páros +45 1. Június 28- 30.: Szófia, Bulgarian Open, egyéni +45 1., páros +45 1. Július 6- 7.: Bécs, World Sports Fesztivál, elit páros 2. Július 11 -14.: Alphen Aan De Rijn (Hollandia), páros világbajnokság, +45 3. Szeptember 6- 8.: Bécs, Austrian Open, egyéni +45 2., páros +45 1. November 22- 24.: Zürich, egyéni világbajnokság, +50 1.

Sákovics Péter teniszütővel a kezében sem jön zavarba  Fotó: SEK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!