Sport

2013.12.06. 17:05

Öregfiúk futballoztak

Remekül sikerült, a KLSE-Rum Takarék győzelmével ért véget az öregfiúknak (+40) kiírt 7. Focikavalkád kispályás labdarúgó torna. Pályára lépett a magyar színészválogatott is.

Tóth Gábor

Nyolc öregfiúkcsapat kezdte meg a Fyrex Kupáért kiírt küzdelmet a Haladás VSE munkacsarnokában. A legjobb négy közé az A-csoportból a Vasvár Öregfiúk és a KLSE-Rum Takarék, a B-csoportból pedig Szentgotthárd és Zalaegerszeg jutott. Az első elődöntőben a Zalaegerszeg Vasvár csata 2 2-es eredménnyel zárul a rendes játékidőben, büntetőkkel azonban 3 2-re nyert a ZTE. A másik ágon KLSE-Rum Takarék biztosan, 6-3 arányban győzte le a Szentgotthárdot. A csoportmecseken is voltak izgalmas pillanatok, de a két elődöntő minden igényt kielégítő, színvonalas mérkőzéseket hozott. A bronzmeccsen a Szentgotthárd 5 2 arányban bizonyult jobbnak a Vasvárnál. A KLSE a döntőben is remekelt, 5 1-re verte jó erőt képviselő egerszegi riválisát (gólszerzők: Hantó 2, Vidóczy 2, Magyar, ill. Szabó II. Zs.). A +40-esek tornáján több volt NB-s, illetve ismert labdarúgó lépett pályára, a hangulatra, a színvonalra nem lehetett panasz.

A tornát biztosan nyerte meg a házigazda KLSE-Rum Takarék (Fotó: KLSE-Rujm Takarék)

Végeredmény: 1. KLSE-Rum Takarék (Horváth Csaba, Catomio János, Hantó Zsolt, Wanek Rudolf, Jáger László, Magyar János, Karda Zoltán, Mihók Csaba, Neizer Péter, Bognár László, Vidóczy József, Palotai Zoltán), 2. Zalaegerszeg, 3. Szentgotthárd, 4. Vasvár Öregfiúk. Különdíjak, legjobb kapus: Dobos Péter (Vasvár). Legjobb Játékos: Kriston Attila (Szentgotthárd). Gólkirály: Hantó Zsolt (KLSE-Rum Takarék).

A hagyományoknak megfelelően nem maradt el a VIP-torna. A Rum és Vidéke Takarékszövetkezet Kupáért három csapat Magyar Színészválogatott, Szombathely önkormányzata, vállalkozók mérkőzött meg körmeccs formájában. A Táncsics Péter vezette vállalkozók mindkét meccsüket, így a villámtornát is megnyerték. Második lett a Lazáry Viktor, Molnár Miklós alpolgármesterek, és Keringer Zsolt irodavezető dirigálta önkormányzati csapat. Míg harmadikként zárt a Nemcsák Károly és Varga Miklós vezette színészválogatott. Az egész napot felölelő eseményt a Fyrex Bt. rendezte, a Szombathelyi Szabad-idősport Szövetség segítségével, a szombathelyi önkormányzat támogatásával minden bizonnyal jövőre következik a 8. Focikavalkád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!