Sport

2013.12.06. 17:41

Veretlenül nyerte meg a Lurkó a Főnix Kupát

Huszonnégy csapat közül veretlenül nyerte meg a szombathelyi Lurkó U11-es labdarúgócsapata a nemzetközi XIV. Főnix Kupa teremtornát.

Vas Népe

A nívós csapatok – például Videoton, Dalnoki Akadémia, Győri ETO – részvételével rendezett, nagy hagyományokkal rendelkező Főnix Kupa teremtornán a 24 együttest négy hatos csoportba sorsolták. A szombathelyiek négy győzelemmel – Tisza Volán 3-0, Hévíz 5-1, Videoton 4-1, Mészöly Focisuli 3-0 – és egy döntetlennel – Kecskemét 0-0 – csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé. Innentől egyenes kieséses rendszerben folytatódtak a küzdelmek. A legjobb négy közé kerülésért a Sopron volt a szombathelyiek ellenfele, a rendes játékidőben 2-2-re végeztek a csapatok, büntetőkkel 2-1-re nyertek a vasiak. A döntőbe jutásért nagy csatában a szlovák Slovan Bratislavát 4-3-ra verték a lurkósok. A fináléban a Pécs várt a szombathelyi csapatra. A Lurkó magabiztos játékkal, 4-1-re győzte le a mecsekaljai csapatot, így nagy közönségsikert aratva, veretlenül nyerte meg a tornát.

A szombathelyi játékosok több különdíjat is elhoztak. A legjobb kapus Pataki Márk, a gólkirály Markó Máté lett, míg a torna válogatottjába Doncsecz Leventét és Vigh Patrikot is beválasztották.

A Lurkó UFC U11 tornagyőztes csapata: Baranyai Kevin, Bősze Bence, Dezamits Dominik, Doncsecz Levente, Horváth Rajmund, Markó Máté, Palkó Bálint, Pataki Márk, Rozner Gergő, Varga Márk, Vigh Patrik játékosok, Németh Richard, Takács Csaba edzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!