Sport

2013.12.13. 20:44

VSA-ÚTE: két szoros szett

Szombathely - Két szettben nagyon jól játszott, de összességében nem tudta megnehezíteni az Újpesti TE dolgát a Vasi Sport Akadémia röplabdacsapata a pénteki NB I-es bajnokin.

Horváth Erika

Bátran kezdtek a vasiak a tabella harmadik helyén álló újpestiek ellen – akiknek a szombathelyi Savaria Kupákról jól ismert, 76-szoros válogatott Nagyné Mátrai Veronika az edzőjük. Kifogástalanul játszott a VSA (10-10), csak néhány ejtés okozott zavart a soraikban. Igaz, a fővárosiak több rossz nyitással az ő malmukra hajtották a vizet. A második technikai időig sem csúszott két pont fölé a vendégelőny (14-16). A játszma második felében Horváth Alexandra vezérletével négy pontra ellépett az ÚTE. 20-22-re még felzárkózott a VSA, de Ancsinék nem engedték ki a kezükből az irányítást (20-25).

A második játszmában nem lehetett ráismerni a hazaiakra. Erőtlenné, dekoncentrálttá váltak, az első technikai időig csupán egyetlen pontot tudtak szerezni (1-8). Pillanatok alatt elérték a tízpontos különbséget az újpestiek, és örülni kellett annak is, hogy sikerült 10 pontnál többet gyűjteni (12-25). A harmadik szettben viszont a vendégek bizonytalanodtak el. A feladócserén átesett – Varga Nikolettet Horváth Dóra váltotta –, és magukra találó vasiak repülőrajtot vettek (8-2). Ezután kezdett kapaszkodni az ÚTE. Egyenlített is (9-9), de egészen 18-18-ig nem tudta leszakítani a fiatal újonccsapatot. A végjátékban viszont kemény ütésekel lezárta a találkozót (21-25).

Továbbra is várat magára a VSA első győzelme. A szombathelyiek vasárnap az MTK-nál vendégeskednek.

 

Vasi Sport AkadémiaÚjpesti TE 0:3 (-20, -12, -21)

Szombathely, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Horváth M., Mezőffy.

VSA: Varga, Takács, Mikos, Simon, Kiss, BODOVICS. Csere: Sipos V. (liberó), Bokor, HORVÁTH D. Edző: Mucsi Péter.

ÚTE: ANCSIN, HÁFRA, Kotlárik, HORVÁTH A., Szombathelyi, Czina. Csere: Hadnagy (liberó), OLÁH. Edző: Nagyné Mátrai Veronika.

Mucsi Péter: – Gratulálok a fiatal játékosaimnak, akik a harmadik szettben bizonyították, hogy lelkesedéssel igazán jó játékra is képes lehet a csapatunk.

Nagyné Mátrai Veronika: – A kissé hosszúra sikeredett utazás köszönet jár a csapatnak a profi hozzáállásért. Nagyon szép egyéni teljesítményekkel készülhetünk a következő feladatainkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!