Sport

2014.01.14. 12:10

Lurkó-diadalok Ausztriában

Sinabelkirchen - A szombathelyi Lurkó UFC U8-as és U10-es együttese is megnyerte korosztályában az ausztriai utánpótlás labdarúgótornát.

Vas Népe

A tízcsapatos ausztriai nemzetközi tornán a Lurkó 2004-es (U10) korosztályú együttese a csoportmeccseken három osztrák ellenfelét legyőzte, egytől kikapott. A FAZ Ostot 2-0-ra, a Feldkirchent 3-0-ra, a Grosswilfersdorfot 5-0-ra verte, míg a Sturm Grazcal szemben 2-1-re alulmaradt. Az elődöntőben az Admira Wacker ellen 2-0-ra nyert a szombathelyi együttes. A döntőben az a Sturm Graz várt a Lurkóra, amelytől a csoportküzdelmek során kikapott. A vasiak visszavágtak az osztrákoknak, magabiztos játékkal, hatalmas önbizalommal futballozva 4-1-re nyertek. A torna legjobb játékosa és egyben nyolc találattal gólkirálya Kállai Zalán lett. A Lurkó tornagyőztes gárdája: Bögöly Barnabás, Vörös Bálint, Szabó Bence, Tama Gergő, Bolla Bence, Kállai Zalán, Horváth Kristóf, Németh Áron, Knizs Olivér, Németh Barnabás. Edzők: Szűcs János, Molnár Gábor.


A Lurkó 2006-os (U8-as) korosztályú együttese szintén megnyerte a sinabelkircheni viadalt, méghozzá veretlenül. A csoportmeccseken a Fürstenfeldet 5-0-ra, a Lassnitzhöhét 6-0-ra, az Albersdorfot 4-0-ra, a FAZ Ostot 6-0-ra győzte le. Az elődöntőben a Kirchberget 7-0-ra verték a vasi fiatalok, a döntőben a Petersdorf ellen 2-1-re nyertek. A Lurkó együttese. Kovács Áron, Balikó Ádám, Karvalics Kornél, Bolla Bálint, Fábián Zénó, Takács-Földes Olivér, Laczó Patrik, Horváth Arnold, Bonchis Olivér, Markó Csanád. Edzők: Horváth Gábor, Kiss Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!