Sport

2014.01.01. 15:45

Második hely az ORV-n

Walbrzich - Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyet szerezte meg Magyarország U16-as válogatottja a fiú kosárlabda Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Horváth Erika

Ferenczi Tamás és Székely Ákos vezette magyar fiú U16-as kosárlabda-válogatott a két ünnep között a lengyelországi ORV-n vett részt. A magyar csapatban három vasi fiatal kapott helyet: a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiából Durázi Krisztofer, a Körmendi Törpördögöktől pedig Doktor Péter és Németh Ákos. A küldöttség tagja volt Érsek István, a Törpördögök szakvezetője is.

A visegrádi országok négyes tornáján először a házigazda lengyelekkel találkoztak a mieink, és nagyszerű küzdelemben 73-72-re győztek. Doktor Péternek 15/3 pontja mellett 3 lepattanószerzése, 4 gólpassza és 4 szerzett labdája is volt, Németh Á. 3/3-mal került a statisztikába, Durázi nem szerzett pontot. Csehországot nagy fölénnyel, 74-47-re győzték le a mieink, s ebből Doktor 28/15 ponttal, 5 lepattanóval és 6 assziszttal vette ki a részét. Durázi 2 pontos volt, Németh nem dobott kosarat. A harmadik napra elfáradtak a magyar fiúk, és 69-62-re kikaptak Szlovákiától. (Doktor 11/6, 5 lepattanó, 3 gólpassz, Durázi 2, Németh Á. ). A tornát a legjobb mérleggel két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel a szlovák és a magyar csapat zárta az egymás elleni eredmény a szlovákokat segítette az első helyhez, Magyarország második lett a csehek és a lengyelek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!