Sport

2014.01.20. 15:35

Szokatlan közgyűlés - Elbúcsúztatták a Vas Megyei Atlétikai Szövetséget

Szombathely - Azt is mondhatnánk, hogy a Vas Megyei Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró közgyűlését rendezte. De a mostani különleges volt, mert ez volt az utolsó.

Horváth Erika

A Vas Megyei Atlétikai Szövetség utolsó évzárójára hívta a 2013-as évben nemzetközi és országos versenyeken eredményesen szereplő atlétáit, edzőiket és vezetőiket. Az idei ünnepség szomorkásra sikeredett; egyrészt mert a szövetség két oszlopos tagja, csupaszív vezetője, az elnök dr. Vargyas Csaba és a főtitkár Kelemen Tibor már nem élhette meg ezt az alkalmat – mindkettejüket tavaly vesztettük el. Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke idézte fel munkásságukat, illetve a szövetség tiszteletbeli elnöke, a 92 esztendős Pünkösty Botond, aki 50 éve aktív tagja a megyei szövetségnek. Ő nemcsak a kollégákat, de magát a szövetséget is búcsúztatta.

A Magyar Atlétikai Szövetség közgyűlése december 31-ével megszüntette a megyei szövetségeket, és helyettük hét regionális igazgatóságot hozott létre. Vas megye Zalával és Győr-Moson-Sopronnal a Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságot alkotja.

– Vas megye mindig is az erős szövetségek közé tartozott, de több megyében nagy veszteségekkel működtették. A MASZ a labdarúgás mintájára hozta létre az igazgatóságokat. Azért regionális szinten, mert az atlétikában nincs olyan sok szakosztály, mint a fociban – adott magyarázatot Németh Zsolt a MASZ alelnökeként. – Az irányítás kétévenként máshová kerül. Nálunk Zala kezdi, utána Vas, majd Győr következik.

A megszűnt Vas Megyei Atlétikai Szövetség búcsúzó elnöksége. Balról: Lengyák György, Bodorkós Tamásné, Kívés István, Pünkösty Botond, Németh Zsolt, Halmosi Zoltánné.

Vas megye 2013. évi legjobb női atlétája, egyben legjobb utánpótlásversenyzője, Gyurátz Réka. Balról Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke a Németh Pál-díjjal. Fotók: Ohr Tibor

Horváth Vilmos javaslatát, miszerint ezután minden évben rendezzék meg a Vas megyei atlétika napját, nagy taps fogadta. Évről évre más egyesület lesz a házigazdája az emlékidéző, beszélgetős rendezvénynek.

Az utolsó évzáró sem múlt el a megye eredményes atlétáinak elismerése nélkül. A „legek" kalapácsvetők lettek: a férfiaknál a tavalyi évben második vb-ezüstérmét szerző Pars Krisztián, a nőknél az ifjúsági világbajnok és junior Eb-ezüstérmes Gyurátz Réka – akárcsak tavaly, utóbbi vehette át a Lengyák testvérek által a mesteredző emlékére és a fiatalok ösztönzésére alapított Németh Pál-díjat, amelyet minden évben a legeredményesebb utánpótláskorú atléta kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!