Sport

2014.01.05. 19:35

Ünneprontók ünnepe

Székesfehérvár - Ahogy hazai pályán, úgy idegenben is legyőzte a bajnoki és kupa címvédő Alba Fehérvár együttesét az EGIS Körmend. Ezúttal is szoros végjátékban diadalmaskodtak a legjobbjukat, Zsarko Rakocsevicset nélkülöző piros-feketék.

Németh Zsolt

A mérkőzést ünnepi pillanatok előzték meg, hiszen ezzel a találkozóval avatták fel a kibővített Vodafone Sportcentrumot. A körmendiek számára rossz hír volt, hogy az előző fordulókban remek formában lévő Zsarko Rakocsevics derékfájdalmai miatt el sem utazott a csapattal és nem állt rendelkezésre Farkas Attila sem. Így a palánk alatti játékban komoly hendikeppel indultak a piros-feketék.

Wisseh majd Ferencz hármasa vendégelőnyt jelentett, sőt Török zsákolásával 9-13 állt a vadonatúj eredményjelzőn. Grebenár viszont már a 7. perrcben a harmadik személyi hibájánál járt. Hobbs triplájával 17-17-nél egyenlítettek a hazaiak, és hiába kért Hencsey Tamás időt, az Alba négypontos előnyhöz jutott a negyed végéig. A második negyed elején egy újabb Wisseh tripla megint körmendi vezetést jelentett. Kapkodóvá vált a játék, de El-Amin pontjaival, Sömenek triplájával minimálisan a Körmend volt előrébb. Harcolt és taktikusan játszott a tartalékos Körmend igaz az Albának is voltak hiányzói. Egészen a félidő végéig vendégelőny volt a táblán, de egy 2+1-es akció és egy eladott körmendi labda után egypontos Alba vezetéssel zárult az első húsz perc.

Ferencz újabb hármasával megint vezettek a piros-feketék, de két gyors kosárral fordított az Alba. Hétpontos Alba-előny után Ferencz két gyors triplájával zárkózott, majd Wisseh kosarával már vezetett is a Körmend. Ezt követően viszont sorra maradtak ki a vendégek dobáskísérletei, a ritmust találó Alba ellépett kilenc ponttal. Sömenek egy bravúr triplával zárta a 3. negyedet. Somogyi duplájára El-Amin, Sömenek és Sonyák válaszolt, máris egyenlő volt a 32. percben, aztán Wisseh büntetőjével és Sonyák kettesével vezetett is a Körmend. A negyed felénél Ferencz a hatodik tripláját emelte be, Török két büntetőt értékesített, érett az ünneprontás.

Jaytornah Wisseh nagyszerű játékkal mutatkozott be a Körmendben, 18 pontot, közte két triplát jegyzett (Fotó: Tósoki Attila)

 

Moore tett ez ellen, egy triplával zárkóztatta csapatát. Sonyák büntetőkkel nyugtatta a vendégeket. Somogyi egy Török ellen elkövetett sportszerűtlen hibával kipontozódott. A sértett bedobta a büntetőket, hat volt az előny. Moore két büntetője és egy eladott labda után olvadt a fór, de Ferencz hetedik triplája öt pontos előnyt jelentett!

Tóth hármasa életben tartotta az Albát, El-Amin viszont büntetőzhetett. Egyet bedobott, Juhos pedig triplával egyenlített. 11 másodperc marad a meccsből. Időkérés után a slusszpoén El-Aminé volt, aki dudaszóra dobott hármast, méterekre a vonaltól, ezzel a Körmend nyert a csarnokavatón.

Carlos Frade: - A csapatom mindent megtett a siker érdekében, egy különösen nehéz mérkőzésen. Természetesen voltak hibáink, de ez a vereség egyértelműen az hibám, vállalom ennek a következményeit.

Hencsey Tamás: - Óriási dolog, hogy nyerni tudtunk itt! Arra kellett figyelnünk, hogy az eladott labdákat tíz alatt tartsuk, ezt nagyjából teljesítettük is. Volt több jó periódusunk, amikor kezünkben volt a meccs, ám a saját hibáinkból feljött az Alba. A negyedik negyedben nyújtott játékunk döntött.

Alba Fehérvár-EGIS Körmend
90-93 (23-19, 22-25, 23-18, 22-31).
Székesfehérvár, 2500 néző, NB I. Aá-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette:
dr. Vigh, Farkas, Horváth.

Alba: Szanati , Olah 4, MOORE 22/6, JUHOS 16/6, Somogyi 7. Csere: TÓTH N. 27/3, Hobbs 10/6, Supola 4, Timkó . Edző: Carlos Frade.
Körmend: WISSEH 18/6, EL-AMIN 18/6, FERENCZ 21/21, TÖRÖK 13, Grebenár 4. Csere: SÖMENEK 12/6, Kutasi , Kusnyer , Fodor , Sonyák 7/3. Edző: Hencsey Tamás.
Az eredmény alakulása. 6. perc: 11-15. 8. perc: 17-17. 13. perc: 25-27. 17. perc: 33-38. 25. perc: 56-49. 26. perc: 56-57. 34. perc: 72-73. 37. perc: 77-82. 
Kipontozódott: Somogyi a 39. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!