Sport

2014.02.25. 13:55

A Derkovits finalista

Szombathely - A Derkovits iskola csapata jutott a hazai rendezésű játékos sportverseny diák-olimpia elődöntőjéből az országos döntőbe.

Horváth Erika

A Derkovits iskola diákjai magabiztosan versenyeztek. Fotó: Horváth Csaba

Három megye hat iskolájának csapata vett részt a szombathelyi országos elődöntőben. Vas megyét a Derkovits és a Zrínyi iskola gárdája képviselhette, Győr-Moson-Sopronból Kóny és Csorna, Veszprém megyéből Balatonalmádi és Herend versengett még a továbbjutásért. A tíz feladatból álló viadalon – amelyet Horváth Zoltán profi módon vezényelt le – a szombathelyiek nem hagytak kétséget afelől, hogy ők a legjobban felkészültek. A derkovitsosok hat számban a legjobbnak bizonyultak, háromban másodikok, egyben harmadikok lettek. A zrínyisek három első, hat második és egy negyedik helyet számláltak. Utóbbiak szorongatták legnagyobb riválisukat, de végül megőrizve hegemóniáját négy pont különbséggel a Geröly Zsolt és Kovács Frigyesné által felkészített Derkovits csapata nyert, s jutott közvetlenül a március 22–23-án Hajdúszoboszlón rendezendő országos fináléba. De a Zrínyinek (felkészítők: Vadász Gábor, Gubián Tamás) sincs oka az elkeseredésre, hiszen van még egy lehetősége. Az idei versenykíírás szerint az öt elődöntő második helyezettjei pótselejtezőt vívhatnak március 7-én Törökbálinton, ahonnan az 1–2. helyezett szintén bejut a döntőbe.

Az elődöntő végeredménye: 1. Derkovits 55 pont, 2. Zrínyi 51, 3. Herend 37, 4. Kóny 31, 5. Csorna 23, 6. Balatonalmádi 13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!