Sport

2014.02.24. 15:05

Kikapott a CVSE, a HVSE II., a Körmend

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában a pályára lépő négy vasi gárda közül csak a Sárvár tudott győzni.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi–Tapolca VSE 24-15 (11-8)

Sárvár, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Salamon, Takács

Sárvár: Takács A.- Kazári 6, Bősze 1, Fehér 3/1, Soós P. 4, Földi 2, Varga E. 1. Csere: Varga Á. (kapus), Horváth C. 5/3, Vajda, Nardai 1, Horváth Sz. 1, Horváth H., Recse, Tóth, Soós R. Edző: Pupp Adél

A Sárvárfürdő jól kezdett (15. perc: 7-2), ám a gyorsan megszerzett, biztos előny tudatában túlságosan is megnyugodtak a hazai lányok. Vissza is jött a meccsbe a Tapolca. Aztán szünet után frissebb játékkal és egy remek 6-1-es sorozattal nyitott a Kinizsi, így gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát (45. perc:19-11). A végén minden hazai játékos lehetőséget kapott. Ifi: 27-17.

Soós Patrícia (labdával) harcos, ráadásul remek, gólerős játékkal járult hozzá a sárvári sikerhez. Fotó: Szendi Péter

SZESE Győr–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 26-22 (12-14)

Győr, 50 néző, vezette: Gachovetz, Tihinger.

CVSE: Balogh – Nagy 3, Szomorkovits L 7, Vlasich, Geiger, Szomorkovits A. 5, Sebestyén 2. Csere: Freiberger 2, Füzfa 3, Bagics, Németh, Fülöp. Edző: Rozmán Gergő.

Felváltva estek a gólok, az első félidőben ötletesen támadott, jól védekezett, így végig vezetett a Cell. A második játékrész elején azonban szétesett a CVSE támadójátéka, ezt kihasználva fordított a Győr, és a hajrának már biztos előnyből futhatott neki (46. perc: 23-18) – meg is nyerte a találkozót.

Győri Audi ETO KC III.–Haladás VSE II. 35–25 (17-12)

Győr, 100 néző, vezette: Kovács, Mándli.

HVSE: Vaskó – Jávorics 2, Doncsecz 1, Pham Lan 5, Cser 7, Németh V. 2, Gerencsér 1. Cserék: Győrffy 2, Tamási 3, Csépke, Peitli, Nagy M. Edző: Józsa Krisztián.

Jól kezdték a mérkőzést a szombathelyi lányok, jó negyed óráig náluk volt az előny (17. perc: 7-8). A szünetig azonban már csak négy gólt tudtak szerezni, az ETO pedig különösebb erőlködés nélkül átvette az irányítást. A második félidőben tovább növelhette az előnyét a Győr, főleg azért, mert a Haladás lövéseinek többsége elakadt a blokkban. Annak ellenére szenvedett tízgólos vereséget a fiatal szombathelyi csapat, hogy Vaskó jól védett. Ifi: 50-29.

VADY Mosonszolnok– Körmendi DMTE 28-23 (17-12)

Mosonszolnok, 220 néző, vezette: Kiss, Vámosi.

Körmend: Károly – Török 4, ADORJÁN 5, Kovács D. 1, Németh A. 1, Szoták 4, KISKÓS 7/2. Csere: Bertai Anett (kapus), Bertai Alexandra, Cser 1, Bokor, Kalamár, Őri, Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

A mérkőzés elején még fej fej mellett haladt a két csapat (10.perc 4-3), aztán a hazaiak egy 5-0-s rohammal tetemes előnyt szereztek a szünetre. A második játékrész elején egy újabb rövidzárlat okozott zavart a körmendi sorokban, így már 8 pont is volt közte. A folytatásban ugyan faragott a hátrányából a vasi gárda, de a hazai győzelmet nem fenyegette veszély. A sok labdatechnikai hiba, és a rossz helyzetkihasználás okozta a körmendiek vesztét. Ifi: 20-27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!