Sport

2014.02.12. 19:26

Irányítót és centert is igazolt a Falco

Két új légióssal bővült a gyenge szezont futó Falco-Trend Optika KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárcsapatának a kerete. A szerb irányító, Alexandar Valhovics az idény végéig érkezett, az amerikai erőcsatár, Jonathan Mitchell próbaidőt kapott a bizonyításra.

Tóth Gábor

Irányító poszton az idén nem túl szerencsések a szombathelyiek, a szlovén Boban Tomics után ugyanis a nagy-britanniai Justin Robinson sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – utóbbinak múlt szerdán köszönték meg a munkát. Azóta gőzerővel kereste új egyesét a Falcó. Robinson utódja a 24 éves szerb Alexandar Valhovics lett. A játékos nem ismeretlen a honi kosárlabda barátok körében, ugyanis Jászberényből érkezik. Még Földi Sándor szerződtette január elején Berénybe, ahol két bajnokit játszott: a ZTE ellen 31 perc alatt 4 pontot dobott, 7 gólpasszt adott, az Alba ellen 35 perc alatt 18 pontig, 2 gólpasszig jutott. Az új edző, Srdjan Antics azonban már nem tartott igényt a szolgálataira. Az idei szezont a szerb Sloga csapatában kezdte, 11 meccset játszott, 32 perc alatt átlagban 14 pontot dobott, 5 gólpasszt adott. Korábban megfordult a román Ploiesti, a szerb Mega Vizura és a Partizan együtteseiben is. Alexandar Valhoviccsal a szezon végéig szóló megállapodást kötött a Falco KC.

Andjelko Mandics edző (középen) Alexandar Valhovicsnak (balról) és Jonathan Mitchellnek magyaráz (Fotó: Maitz Kinga)

A másik igazolásra, Jonathan Mitchell szerződtetésére Zseljko Zagorac betegsége miatt volt szükség. Zagorac tegnap jött ki a zalaegerszegi kórházból, nagyon legyengült, sokat fogyott, tíz nap teljes pihenő vár rá. És utána is kérdéses, hogy mikor lesz bevethető állapotban. A 27 éves, 200 cm magas amerikai erőcsatár ebben a szezonban 14 mérkőzést játszott a francia másodosztályú Hyeres-Toulon együttesében, ahol 28 perc alatt 11 pontot, 4 lepattanót átlagolt. November végén lépett utoljára pályára. Korábban megfordult többek között a görög Peristeri, a spanyol Tarragona, valamint az izraeli Elizur Ashkelon és az ugyancsak izraeli Netanya csapataiban is. Jonathan Mitchell egyelőre próbaidős szerződést kapott, március 1-jéig, az alapszakasz végéig bizonyíthatja tudását. Aztán dönt a sorsáról a szakmai stáb – vélhetően Zagorac állapotát is figyelembe véve.A tegnap esti edzésen már mind a két új szerzemény felvette a munkát. A szombati, Nyíregyháza elleni alsóházi rangadón elvileg mind a két új játékosára számítana Andjelko Mandics edző.

– Egy edzés után nehéz véleményt formálni a csapatról, de szerintem nem rossz a társaság – fogalmazott a péntek esti tréning végeztével Alexandar Valhovics. – Tudom, hogy miért szerződtettek, úgy gondolom, hogy meg tudok felelni az elvárásoknak, a csapat segítségére leszek. Játékban vagyok, fizikailag sincs semmi gondom, hiszen az idény során Szerbiában és Jászberényben is folyamatosan edzettem.

– Örülök, hogy Szombathelyen lehetőséget kaptam a bizonyításra, mindent el fogok követni, hogy elégedett legyen velem a szakmai stáb – mondta Jonathan Mitchell. – Jó formában érzem magam, bár legutóbb november végén játszottam, ezért egy kis idő kell, míg újra a régi leszek. A csapattársak segítőkészek, nem lesz gond a beilleszkedéssel. Mielőbb igyekszem megtalálni a helyem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!