Sport

2014.02.12. 19:23

Sima vereség: a VSA nem tudott ellenállni a Vasasnak

A sérülésekkel sújtott, NB I-ben újonc Vasi Sport Akadémia nem tudta megnehezíteni a bajnoki címvédő Vasas Óbuda dolgát.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia– Vasas-Óbuda 0:3 (-12, -8, -13)
Szombathely, 50 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Farkas L., Horváth M.
VSA: Varga, Bokor, Mikos, Simon, Kiss, Bodovics. Csere: Farkas (liberó), Horváth L., Gőczi, Horváth D. Edző: Mucsi Péter.
Vasas: Vacsi, Tálas, Miklai, Gubicza, SZABÓ, Stefanik. Csere: Tóth, Lévai (liberók), Ludmán, Fábián, Benkó, Pekárik. Edző: Jókay Zoltán.

A bajnok és Magyar Kupa-címvédő Vasas két – az újonc elleni bajnokinál – nagyobb feladat közé iktatta be a rossz időjárási körülmények miatt február 2-áról elhalasztott mérkőzést. Kedden este játszották Linzben az utolsó Közép-Európai Liga-mérkőzésüket, amit 3:0-ra simán nyertek, ezzel – 50 százalékos mérleggel – a nyolcas mezőny ötödik helyén zártak. Aztán hazafelé „félúton”, Szombathelyen megálltak bajnokit játszani.

Jókay Zoltán, a fővárosiak vezetőedzője szerint ezt amolyan felhozó meccsnek tekintették a szombati, Gödöllő elleni Magyar Kupa-döntő előtt – ahol a címvédés a cél. Hát, ennél azért biztosan nagyobb ellenállásra számított.

Az első pontot hibátlan sánccal szerezte a sérült Takács Dorotit és Mohl-Benesóczky Annát nélkülöző VSA (ki gondolta volna, hogy ebből a játékelemből szinte nem is látunk tőlük több jól kivitelezettet). De az előnyt jó nyitással és Vasas-hibák révén sikerült 4-1-re növelni. A gyorsabb feladásokkal játszó vendégek – miután a szombathelyiek sorra maradtak le a hálónál és a mezőnyben is a támadásaikról – 7-7-nél egyenlítettek. Aztán állva hagyták igen sokat bizonytalankodó ellenfelüket. Azt csináltak a pályán, amit akartak, de láthatóan nem nagy energiabefektetéssel (12-25).

A második játszmában sem változott a játék képe, sőt. Bár az első pont megint a VSA-é lett, de hamarosan ajtó-ablak helyzetek sorából szerezte pontjait a bajnok. Pillanatok alatt vége lett a szettnek, még a tíz pontot sem sikerült elérni (8-25). Egyre több volt a csere a mérkőzésen, a harmadik játékrészre az Óbuda kezdőcsapatából csak hárman maradtak. Vasi szempontból rémálomszerűen kezdődött a játék, 8-0-ra húztak el a vendégek. Ezután öt pontra még fel tudott zárkózni a házigazda (4-9), aztán ismét csak nőtt a különbség. A Vasas nagyon könnyen nyert (13-25).

Mucsi Péter: – Ebben a felállásban vérmes reményeink nem voltak. Kicsit bátrabb játékkal több sikerélményt szerezhettünk volna.

Ezzel a vasiak számára is véget ért az alapszakasz, február 22-én a rájátszással folytatódik a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!