Sport

2014.02.05. 16:05

Zsarko Rakocsevics két és fél évig Körmenden játszik (frissítve)

A pécsi Magyar Kupa-negyeddöntő előtti estén sajtótájékoztató keretében írt alá az EGIS Körmend legeredményesebb kosarasával, Zsarko Rakocseviccsel újabb egy plusz egy éves szerződést.

Horváth Erika

A szerda esti – a Magyar Kupa előtti utolsó – edzés előtt sajtótájékoztatót tartottak a körmendi kosárlabdacsapat vezetői. Zsebe Ferenc ügyvezető igazgató a közelmúlt pozitív eseményei – a névadó szponzor csatlakozása, illetve a sikeres csarnokfejlesztési pályázat – után ismét örömhírről számolt be: újabb egy évre megállapodtak a csapat montenegrói centerével, Zsarko Rakocseviccsel. Sőt, a kontraktus akár két évre is módosulhat, ha a következő szezonban is elégedettek lesznek a játékos teljesítményével.

A 30 esztendős, piros-fekete színekben 20,5-es pont- és 8,9-es lepattanóátlaggal rendelkező kosaras reményét fejezte ki, hogy a jövőben is hasonlóan jó lesz az együttműködés, és sok örömet tud még szerezni a klubnak és szurkolóinak.

(Fotó: Szendi Péter)

Bebes István, a város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy nem sok olyan légiós akadt eddig Körmenden, aki több évig is meghatározó játékosa volt a csapatnak. Zsarko viszont minden tekintetben érdemes arra, hogy közéjük tartozzon. A klubvezetés a háttérben tovább dolgozik a jövőn, az első lépés megtétele, Rakocsevics megtartása után további játékosok szerződéshosszabbítását készítik elő.

Hencsey Tamás, az EGIS Körmend csapatának vezetőedzője óriási eredménynek tartja, hogy egy ilyen kaliberű játékost meg tudtak tartani. Régóta nem játszott ilyen rutinnal és képzettséggel rendelkező center Körmenden, Zsarko a posztján a bajnokság egyik legjobbja.

Továbbra is együtt, a körmendi csapatért. Balról: Hencsey Tamás, Zsarko Rakocsevics és Zsebe Ferenc (Fotó: Szendi Péter)

Az ő és társai jó teljesítményére is nagy szükség lesz csütörtök este (20.30) a Magyar Kupa Atomerőmű elleni pécsi negyeddöntőjében. A Körmend kupatörténelme különösen gazdag; 17-szer volt a négyes döntőben, hatszor sikerült elnyerni a Magyar Kupát (1989/90, 1992/93, 1993/94, 1994/95, 1996/97, 1997/98) kétszer ezüst-, hatszor bronzérmet akasztottak a játékosok nyakába. Utoljára 2011/2012-ben voltak a final fourban a Rába-partiak – harmadikak lettek. Hencsey Tamásnak már játékosként és edzőként is kijutott az örömteli pillanatokból.

– Teljesen mindegy, hogy milyen a lebonyolítási forma – utalt a nyolcas döntős újításra a vezetőedző –, ehhez kell alkalmazkodni. A bajnokságban tapasztalhattuk, hogy egyik párosban sincs abszolút favorit, bármelyik csapat legyőzheti a másikat. Ráadásul mindenki semleges pályán játszik. A pillanatnyi forma dönt.

Hogy milyen lehet a pillanatnyi formája a bravúros, nyolcmeccses győzelmi széria után az elmúlt hétvégén egy zalaegerszegi súlyos vereségbe belefutó együttesnek?

– Megszakadt a jó sorozat, kaptunk egy nagy pofont – összegzett Hencsey Tamás. – Személy szerint örülök ennek. Az utóbbi időben úgy tűnt, hogy a csapat sérthetetlennek, verhetetlennek tartja magát. Most megint bebizonyosodott, hogy csak a munka vihet előre minket. A vereség után azonnal visszarendeződött minden, egész héten jól dolgoztak a fiúk, csak jókat mondhatok rájuk. Sajnos Török Rollandra nemcsak most, hanem még úgy másfél hónapig nem számíthatunk. A betegségéből felgyógyult Fodor Gergely pedig az első edzésén megsérült. A csodával határos lenne, ha játszhatna. El-Amin játszik, de a gerincproblémájával rendszeresen kezelik. Mindezekkel együtt, és azt is számításba véve, hogy a negyeddöntőben a bajnokság éllovasa, egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, az a célunk, hogy továbbjussunk a pénteki elődöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!