Sport

2014.03.07. 16:53

Hajszálon múlott a bravúr

A női röplabda NB I. juniorbajnokságának hatos döntőjéért szállhat harcba a Vasi Sport Akadémia együttese.

Horváth Erika

A juniorbajnokság alapszakasza után – ahol a nyolcadik helyen zárt a Vasi Sport Akadémia – a helyezések alapján négy hármas csoportba osztották a 12 csapatot. A VSA a hatodik Kaposvárral és a felnőtt csapata nemzetközi szereplése miatt most bekapcsolódó Gödöllővel játszott körmérkőzést a legjobb nyolc közé jutásért.

A kaposváriak simán, 3:0-ra verték a házigazdákat.

Vasi Sport Akadémia–1. MCM Diamant Kaposvár 2:3

Nagy, a döntőbe jutás volt a tétje a találkozónak. Hiszen a csoportelső közvetlenül juthat az országos hatos döntőbe. Színvonalas, nagy csatát vívott a két csapat. Az első szett a vasiaké lett, a másodikban egyenlített a Kaposvár, a harmadikban pedig már nála volt az előny. De a folytatásban is oroszlánként küzdött Mucsi Péter együttese, és remek nyitásokkal, hatásos támadásokkal sikerült kiharcolni a döntő játszmát. A kiélezett végjátékban – balszerencsével – 15-13-ra maradtak alul a szombathelyiek.

Vasi Sport Akadémia– TEVA Gödöllői RC 3:0

Magassági és fizikai fölényét kihasználva magabiztosan nyert a vasi együttes.

A VSA újonccsapata számára nagyszerű eredmény az ország legjobb nyolc csapata közé jutás, és csak hajszálon múlott a döntőbe kerülése. Ám még erre is maradt egy lehetőség. Hiszen a négy csoport második helyezettjei – ÚTE, Miskolc, Nyíregyháza, VSA – május elején találkoznak egy tornán, ahonnan az első két helyezett csatlakozhat a mostani négy továbbjutóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!