Sport

2014.03.18. 11:55

Masters bajnokok országos csúcsokkal

Budapest - Dr. Rosanics Péter nyolcadik, Orbán László harmadik bajnoki címét szerezte meg a masters súlyemelők országos bajnokságán mindketten országos csúcsokkal.

Horváth Erika

A masters súlyemelők 27. országos bajnokságán rekord létszámú mezőny indult köszönhetően annak, hogy májusban hazánkban, Kazincbarcikán rendezeik az Európa-bajnokságot.

A Haladás VSE-t hárman képviselték. Császár Tibor (M50, 105 kg) szereplését nem kísérte szerencse, két sikeres szakítás után combizomsérülést szenvedett és nem tudta folytatni a versenyt. A szakítás 2012-es világbajnoka, Orbán László (M45, 105 kg) magabiztos versenyzéssel fölényesen nyert. Szakításban 111, lökésben 134, összetettben 245 kg-ig jutott. Mindhárom eredmény új országos csúcs, saját rekordjait adta át a múltnak. A tavaly Európa-bajnoki címet szerző dr. Rosanics Péter (M50, 85 kg) új korcsoportjában szakításban, lökésben, így az összetettben is két-két, azaz összesen hat új országos csúcsot ért el. Összeredménye 220 (97, 123) kg. Mindkét HVSE-versenyző kategóriájában a legjobb lett, Orbán 266,24, Rosanics 261,73 Sinclair-ponttal. Előbbi harmadszor, utóbbi nyolcadszor szerzett masters bajnoki címet.

A két csúcstartó bajnok. Balról dr. Rosanics Péter és Orbán László (Fotó: Kajáry Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!