Sport

2014.03.12. 15:45

Szegner Orsolya most racketlonban jeleskedik

Remek eredményeket ér el racketlonban (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) a Haladás VSE korábbi teniszezője, Szegner Orsolya.

Tóth Gábor

Sákovics Péter tanítványa Szombathelyen ismerkedett meg a sportággal, de a nemzetközi porondon már egyetemistaként Bécsben és Cardiffban tette próbára a tudását. Az utóbbi időben pedig már kifejezetten remek eredményekkel hívta fel magára a figyelmet.

Szegner Orsolya a tollasütővel is elég ügyesen bánik (Fotó: Dancs Henriette)

Február közepén Nagy-Britannia országos raketlon csapatbajnokságán – két angolt fiatalember társaként – aranyérmet nyert, majd az elmúlt napokban a wales-i nemzetközi nyílt raketlonbajnokság (a FIR World Tour soros állomásán) mindhárom számban, egyéni női elitben, vegyes párosban és női párosban – külföldi partnereivel – is aranyérmet nyert. Ezzel a torna legeredményesebb játékosa lett. A Londonban dolgozó Szegner Orsolya eddig a felnőtt női világranglista 15. helyén állt, utóbbi két remekül sikerült versenyének köszönhetően vélhetően két-három pozícióval feljebb rangsorolják majd a legfrissebb listán.

A feltörekvő, szép jövő előtt álló szombathelyi sportoló rövid távú célja, hogy mielőbb a Top 10-be kerüljön, valamint bekerüljön a magyar válogatottal, és ott lehessen az őszi csapat világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!