Sport

2014.04.11. 12:20

Egy bronz a karate Eb-ről

Belgiumban rendezték meg a JKA karate Európa-bajnokságot junior és felnőtt korcsoportokban – három tápláni fiatalemberrel a mezőnyben.

Tóth Gábor

A Tápláni Karate Sportegyesület színeit a magyar válogatottban a junioroknál Kassai László, a felnőtteknél pedig Habda Zsolt (1. dan) és Kassai Gergely (1. dan) képviselte a kontinenstornán. Németh András (3. dan) edző tanítványai egyéni és csapat kumitében (küzdelem) indultak a 21 ország 261 versenyzőjét felvonultató erőpróbán (a nevezések száma 438 volt.) A felnőtteknél egyéniben Kassai Gergely a 64-es tábláról indulva először egy francia fiúval mérkőzött meg, akit egy ipponnal győzött le. A következő meccsén dán riválisától a hosszabbítás utolsó másodperceiben kapott ki egy wazarival. Habda Zsolt egy litván versenyzővel szemben maradt alul mindössze egy fél ponttal az első körben. Csapatban a nyolc közé jutásért a dánokkal küzdöttek a magyarok, de 2-1 arányban kikaptak.

Kassai László a junior válogatottal állhatott dobogóra. Fotó: Tápláni KSE

A junioroknál Kassai László az első, olasz ellenfelétől kikapott. Csapatban viszont már jobb eredményt ért el. A korosztályos magyar válogatott első ellenfele (erőnyerőként) a szlovén csapat volt, ahol a táplániak sportolója nyert egy wazarival, két társa döntetlent ért el, így a mieink továbbjutottak. A házigazda – a későbbi győztes – belga csapat volt a következő ellenfél, ahol a magyar fiúk 2-1-re maradtak alul, de így is a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A magyar válogatott 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel a házigazda Belgium mögött második lett az éremtáblázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!