Sport

2014.04.27. 16:40

Főpróba volt a juniorok számára

Szombathely - A Vasi Sport Akadémia junior játékosokkal kiálló csapata nem tudta megnehezíteni a Palota RSC dolgát az NB I-es női röplabda-bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Horváth Erika

Vasi Sport Akadémia – Palota RSC 0:3 (-22, -11, -14)

Szombathely, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Éri, Stefik.

VSA: Varga, Bokor, Magyar, GŐCZI, Horváth Z., Bodovics. Csere: Sipos (liberó), Farkas (liberó), Végh, Mikos, Kiss, Horváth D. Edző: Mucsi Péter.

Palota: JUHÁSZ, SZŰCS, Kovács D., Nyuka, Császár, Petrás. Csere: Kovács E. (liberó), Oláh, Hajagos, Dénesi. Edző: Fodorné Kastner Veronika.

Tét nélküli volta a találkozó, főként a hazaiak szempontjából, hiszen már korábban eldőlt, hogy nem sikerült megőrizniük NB I-es tagságukat. A szombathelyiektől ráadásul hiányzott legjobbjuk, Takács Doroti, aki a junior válogatottal U19-es Eb-selejtezőn szerepelt a szlovéniai Nova Goricában. (Sajnos neki sem volt sok sikerélménye, hiszen a magyar együttes mindhárom mérkőzésén vereséget szenvedett – Szlovéniától és Németországtól 3:0-ra, Izraeltől 3:1-re kapott ki. Doroti mindáhrom meccsen kedző volt, az elsőn 2, a másodikon 4, a harmadikon 8 pontot szerzett.)

Csupa junior korú játékos alkotta a VSA kezdőhatosát – a csütörtöki, hazai pályán rendezendő korosztályos elődöntő jegyében. A fiatalok lelkesen, lendületesen kezdtek, s Horváth Zita erős nyitásaira alapozva 13-9-ig ők diktálták a tempót. Utána felzárkózott a Palota, és szoros csatában megszerezte a játszmagyőzelmet (22-25). A folytatásban elfogyott az önbizalom és a szufla is a hazaiakból. 6-14-nél Mucsi Péter rutinosabb játékosok pályára küldésével próbált változtatni a játék képén – sikertelenül (11-25). A harmadik játszmában 6-3-ra ellépett a VSA, de Nyuka nyitássorozata teljesen szétzilálta a vasi csapatot (14-25). Csupán 54 percig tartott a mérkőzés.

Mucsi Péter: – Gyakorlásnak szántuk ezt a mérkőzést a csütörtöki junior elődöntő előtt – több-kevesebb sikerrel jártunk. Készülünk tovább, remélem, jobb formába kerülünk.

Csütörtökön 10-30-tól az ÚTE, a Nyíregyháza, a Miskolc és a VSA játszik négyes tornát a Sugár úti csarnokban – a tét a hatos országos döntőbe jutás. Az 1–2. helyezett kvalifikálja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!