Sport

2014.04.07. 18:10

Vasi Sport Akadémia: Eldőlt a kiesés

Szombathely - Egy szett erejéig tudta megállítani a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata vendégét, a Miskolci VSC-t - vereségével biztossá vált, hogy a szombathelyi csapat már nem tud elmozdulni az utolsó, kiesést jelentő helyről.

Horváth Erika

Vasi Sport AkadémiaAlbrecht Miskolvi VSC-MISI 1:3 (-19, -12, 23, -13)

Szombathely, 80 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Stefik, Szabó Zs.

VSA: Varga, Takács, Mikos, Gőczi, Bokor, Mohl-Benesóczky. Csere: Sipos (liberó), Kiss B., Simon, Bodovics, Horváth D., Horváth Z. Edző: Mucsi Péter.

Miskolc: Csarkó, Sitkey, Kiss E. , Szabó, Kovács, Szajkó. Csere: Jobbágy (liberó), Nagy (liberó), Bertók, Szilvási, Kocsis. Edző: Toma Sándor.

 

Hatalmas térben, az Arena Savariában játszották a mérkőzést. A hazaiak hamar hátrányba kerültek, pontatlan nyitásfogadásuk, védekezésük miatt nem tudtak támadó szellemben játszani; az első és hátsó sorban is egyetlen játékosra, Takács Dorotira tudtak építeni. 17-19-re még sikerült felzárkózni, de a miskolciak egy időkéréssel rendezték soraikat (19-25). A második szett is egyértelműen a vendégeké volt, sőt. A szombathelyieknek erőtlen játékukkal semmi esélyük nem maradt (12-25). Némi fordulatot hozott a harmadik játszma, annyiban mindenképpen, hogy a miskolciak is egyre többet rontottak. Ezt sikerült is kihasználni, s 19-12-es előnyt szerezni. Úgy tűnt, a rivális fel is adja ezt a játékrészt, három fiatalt is pályára küldött Toma Sándor, de velük is csökkenteni tudták a különbséget. 23-20-nál már a kezdőhatosával megpróbálta lezárni a mérkőzést az MVSC, de nagy küzdelemben kiharcolta a túlórát a VSA (25-23). De ebben sem volt köszönet, sáncok nélkül, szétesett játékkal nem tudta megnehezítenie vendége dolgát (13-25).

Mikos Patrícia; eleinte még csak-csak működtek a sáncok. Fotó: Horváth Csaba

Még két forduló van hátra a bajnokságból, a VSA már nem tud elmozdulni az utolsó, kiesését jelentő helyről.

Mucsi Péter: – Köszönjük szurkolóink egész éves biztatását. Reméljük, jövőre ki tudjuk harcolni, hogy újra a legmagasabb osztályban szerepelhessünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!