Sport

2014.05.09. 18:16

Bükfürdő Rally 2014 péntek (videó, fotók)

Bük - A prológgal pénteken elkezdődött a az országos murva ralibajnokság első versenye, a Bükfürdő Rallye 2014. Ma a gyorsasági szakaszok következnek.

Tóth Gábor

A prológ nagy siker aratott, a pilóták, az autók látványos – füstölős, csúszkálós, hangos – ügyességi versennyel mutatkoztak be a sportág kedvelőinek a termálfürdő parkolójában kialakított ügyességi pályán.

A prológon túl szombaton 11 gyorsasági szakasz vár a résztvevőkre, 105 km gyorsössztávval. A teljes mezőny 77 autót számlál. Az országos ralibajnokság I. és II. osztálya áll rajthoz, valamint a terepralisok is próbára teszik a tudásukat – Vas megyei résztvevője ezúttal nincs a viadalnak. A gyorsasági szakaszokat három pályán teljesítik a résztvevők. A II. osztály versenyzői és a terepralisok háromszor, az I. osztályba tartozók pedig négyszer. A sportág kedvelői Szelestén (7.03) kaphatják el rajtot, majd következik Csepreg (7.29), végül a Szombathelyi Rallye Katlan (laktanya, Söptei út, 8.09). Aztán ismételnek a résztvevők: 10.13-kor Szeleste, 10.39-kor Csepreg, 11.19-kor Szombathely szerepel a programban. A harmadik kör menetrendje: Szeleste 13.23, Csepreg 13.49, Szombathely 14.49. Az I. osztály két futammal többet teljesít: Szeleste 16.33, Szombathely 17.04.

Erős mezőny állt rajthoz a Bükfürdő Rallye-n. Az autó-sport kedvelői figyelemmel kísérheti a végső győzelemre is esélyes Balogh–Holczer (Mitsubishi Lancer Evo 9 R4) kettős produkcióját. Vélhetően bele fog szólni a bajnoki cím sorsába az Ollé–Tóth (Ford Fiesta S2000) duó is. Érdemes odafigyelni a meglepetésre mindig kész Matics–Zejda (Mitsubishi Lancer Evo 9 RS,) páros versenyzésére is. Az idén a junior WRC világbajnoki sorozatban versenyző Lukács–Mesterházi (Citroen DS3 R3T) duó most hazai közönség előtt bizonyít.

A célceremónia, a díjátadás 17 órakor kezdődik a gyógyfürdő bejáratánál.

Bükfürdő Rallye 2014 – térkép, nevezési lista ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!