Sport

2014.05.28. 19:05

Ezüstérmes a Sprint ülőröplabda-csapata

A Sprint SC ülőröplabda-csapata fennállásának legsikeresebb évét zárta – a Magyar Kupa elnyerése után a bajnokságban ezüstérmet szerzett.

Horváth Erika

Budapesti tornával zárult az idei ülőröplabda-bajnokság felsőházi rájátszása. A dobogós helyekért harcban lévő három csapat – köztük a szombathelyi Sprint SC – a legerősebb összeállításában érkezett.

Sprint SC–Mozdulj SE 3:1 (-20, 18, 19, 17) A bajnoki címvédő elleni első szettben még a papírforma érvényesült, a váciak 25-20-ra nyertek. A folytatásban feljavult a szombathelyiek sánca és mezőnymunkája, előbb egyenlítettek, majd sziporkázó játékkal – meglepetésre, de teljesen megérdemelten – meg is nyerték a találkozót.

Sprint SC–Csakazért SE 3:0 (11, 10, 9). Két mérkőzésnyi pihenés után a szegedieket könnyed játékkal, három szettben győzték le a vasiak.

Sprint SC–OKI Feniks 2:3 (18, -24, 24, -22, -12). Azzal, hogy közben a Vác legyőzte a szerb csapatot, el is dőlt a végső sorrend. Így tét nélkülivé vált a sprintesek Kikinda elleni találkozója. Ennek ellenére küzdelmes presztizscsatát játszott a két együttes – a látványos labdamenetekkel jó propagandát csináltak az ülőröplabdának. Végül a jobban koncentráló szerbek nyertek 3:2-re.

A torna további eredményei: Csakazért SE– OKI Feniks 0:3, Mozdulj SE–OKI Feniks 3:2, Mozdulj SE– Csakazért SE 3:0.

Az ezüstérmet szerzett Sprint SC tagjai: Kovács József, Sipos Zoltán, Schützenhoffer Antal, Gőczi Roland, Kovács László, Döbröntey István, Bíró Péter, Biczó Zoltán. Edző: Gőczi István.

A Tesco ülőröplabda magyar bajnokság végeredménye: 1. Mozdulj SE (Vác) 43 pont, 2. Sprint SC 34, 3. OKI Feniks (Kikinda) 31, 4. Csakazért SE (Szeged) 11, 5. Humanitás SE (Tatabánya), 6. Hamburger SE (Nagykanizsa), 7. Halassy Olivér SC (Budapest), 8. Magyar női válogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!